Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Sebastian Eriksson slipper avstängning – RIN avslår anmälan

Sebastian Erikssons avstängning efter matchen mot Falkenberg hävs, det meddelar Riksidrottsnämnden.
– Vi har rett ut att han inte sa ”jävla mördare” utan ”det är ett jävla mord”, säger Riksidrottsnämndens vice ordförande Bo Bengtsson.

Efter IFK Göteborgs match mot Falkenberg som slutade oavgjort efter ett sent kvitteringsmål från Falkenberg var Sebastian Eriksson rejält besviken. Han anmäldes till Disciplinnämnden för att ha skrikit "jävla mördare" till domaren i spelargången efter slutsignal. Disciplinnämnden beslutade att stänga av Eriksson en match – något som Eriksson överklagade till Riksidrottsnämnden (RIN).

Nu kommer RIN med sitt beslut: Erikssons avstängning hävs.

– Han frias från den här förseelsen, den är inte straffbar. Det han sa var inte direkt riktat mot domaren. Det riktades inte på det sätt mot domaren som krävs för att man ska bli bestraffad" säger Riksidrottsnämndens vice ordförande Bo Bengtsson.

– Vi har rett ut att han inte sa ”jävla mördare” utan ”det är ett jävla mord”. Och då är det inte riktat mot en spelare eller en domare. Då får man ta det. Vi har helt enkelt kommit fram till att detta inte räcker till för att bestraffas, säger Bo Bengtsson.

Nästa match för IFK Göteborg och Sebastian Eriksson är mot just Falkenberg på måndag på Gamla Ullevi.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.