Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: KRISTER ANDERSSON
Bild: KRISTER ANDERSSON

Sebastian Eriksson anmäls efter utbrottet

IFK Göteborg tappade ledningen i sista stund borta mot Falkenberg.
Då brast det för Sebastian Eriksson.
Nu har han anmälts till disciplinnämnden av domarteamet, och anklagas även för att ha sagt "jävla mördare" till domarna.
– De orden har inte sagts. Sebastian upplever det som felaktigt, säger Kennet Andersson, sportchef i IFK Göteborg.

Robin Söder såg länge ut att bli segerskytt för IFK Göteborg förra lördagen när Blåvitt gästade Falkenberg. Men i matchens absolut sista händelse lyckades bottenlaget få in ett kvitteringsmål, ett mål som var väldigt omdiskuterat.

Bland annat menade Blåvitt-spelarna på att bollen var över sidlinjen precis innan inlägget som skulle föranleda målet lades. Dessutom tyckte gästerna att målskytten Carl Johansson var offside.

När Robin Söder intervjuades av C More efter matchen kunde man i sändningen höra Blåvitts mittfältare Sebastian Eriksson komma med ett ordentligt vansinnesutbrott.

LÄS MER: Stort vansinnesutbrott – mitt i Söders intervju

Anmäls av domarna

Nu anmäls mittfältaren till disciplinnämnden av matchens domarteam, något GT var först med att rapportera om.

– Domaren har från matchen anmält Sebastian Eriksson för olämpligt uppträdande, säger Pierre Blomqvist, disciplinnämndens sekreterare.

Blomqvist berättar att anmälan nu hanteras av disciplinnämnden som i sin tur skickar den till IFK Göteborg, så klubben får en chans att besvara och yttra sig i ärendet.

Hur lång tid processen kommer ta är svårt att svara på, enligt Blomqvist.

– När det gäller elitserier, de högsta på herr- och damsidan, så försöker alltid disciplinnämndens hantera det så skyndsamt som möjligt.

Vad kan detta leda till?

– Det finns tre olika typer av påföljder om disciplinnämnden skulle komma fram till att det har varit en bestraffningsbar förseelse.

– Då är det antingen tillrättavisning, böter eller avstängning som finns som straffmätning, säger Pierre Blomqvist som tror att ett beslut kan komma under nästa vecka.

I anmälan anklagas Eriksson för att ha sagt "jävla mördare" till domarna, skriver Sportbladet, något som dementeras av Blåvitts sportchef Kennet Andersson.

– De orden har inte sagts. Sebastian upplever det som felaktigt, säger Andersson till tidningen.

Lär inte bli avstängd mot AFC

Sebastian Eriksson ska också ha fått en varning där i kaoset. Den har han dock inte uppfattat.

– Han har inte uppfattat det som anmälan säger på vissa punkter. Där är vi, konstaterar Kennet Andersson och berättar att IFK Göteborg nu har svarat på anmälan. Ljud- och filmklipp har skickats in till disciplinnämnden.

– Mer kan vi inte göra. Vi hoppas att alla kan ta två djupa andetag och tänka till hur det gick till där efter matchen.

Räknar ni med att han ska slippa straff?

–Det kan jag inte uttala mig om. Jag hoppas bara att man verkligen tar in allt, begrundar och tänker efter och kommer så nära sanningen som möjligt.

Om IFK Göteborgs svar innebär att ärendet är komplett kan disciplinnämnden snart komma att ta ett beslut.

Skulle han fällas kan straffet alltså bli en tillrättavisning, avstängning eller böter.

– Vårt nästa inbokade möte är den 30 juli, nästa ordinarie möte. Men eftersom det här är allsvenskan måste vi avgöra det snabbare än så. Vi kommer ta ett mailmöte. När det blir törs jag inte säga, men det bör komma ett beslut ganska snart, säger Kerstin Elserth, ordförande i disciplinnämnden.

Om det skulle bli så att Eriksson straffas med en avstängning så lär den inte träda i kraft till söndagens möte med AFC Eskilstuna.

– Nej, det är inte troligt. Vi har som generell princip att inte lägga en avstängning tätt inpå match. Tränarna ska veta i hyfsat god tid vilka spelare de har att tillgå, säger Kerstin Elserth.

GP söker Sebastian Eriksson för en kommentar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.