Sebastian Andersson hyllas av tidigare lagkamraten

Sebastian Andersson har sålts till FC Köln efter succén i Union Berlin – där han av allt att döma kommer vara saknad.
– Han gjorde guld av skit, säger förre lagkamraten Robert Andrich.

ANNONS
|

Sebastian Andersson har varit ett av de stora blågula utropstecknen inom den internationella fotbollen.

Den 29-årige anfallaren var under fjolårssäsongen med och tog Union Berlin upp till Bundesliga för första gången i klubbens historia – och som inte det var nog stod han även för Berlinklubbens historiska första målet i den tyska ligan.

Totalt blev det 24 mål på 67 matcher innan det var dags att röra på sig för Sebastian Andersson.

Nyligen bekräftade FC Köln att man köpt landslagsanfallaren. En övergång som ska ha kostat omkring 60 miljoner kronor. Han själv uppges komma att tjäna omkring 26 miljoner om året till och med säsongen 2023.

ANNONS

– Jag är otroligt glad för Sebastian Anderssons skull, han har haft en kometkarriär de senaste tre-fyra åren. Jag känner väl till det här fotbollstokiga området i Tyskland från min egen karriär, han kommer få uppleva fantastiska derbyn mot Dortmund och Mönchengladbach, säger rådgivare Martin Dahlin till Sportbladet.

Hyllningen: ”Gjorde guld av skit”

Men av allt att döma är inte alla lagkamrater i Union Berlin lika lyckliga att Sebastian Andersson rör sig vidare. Mittfältaren Robert Andrich kommer sakna sin blågule lagkamrat.

– Sebastian Andersson gör guld av skit, han var guld värd för vår spelstil på sättet han tog emot bollarna och fajtades i dueller. Det är ett tungt tapp för oss, säger han i en intervju med tyska Bild.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS