"Seb" avstängd mot Norrköping

IFK Göteborg tappade ledningen i sista stund borta mot Falkenberg. Då brast det för Sebastian Eriksson. Nu blir han avstängd mot Norrköping.

ANNONS
|

Det var i bortamötet mot Falkenberg som det brast för Sebastian Eriksson. Mittfältaren anmäldes till Fotbollförbundets disciplinnämnd och på onsdagsförmiddagen kom beskedet: En match avstängning. Det innebär att han missar matchen på söndag mot IFK Norrköping.

Eriksson stängs av i Göteborgs nästa match, mot Norrköping, i helgen.

LÄS MER:Poya Asbaghi om anmälan mot Sebastian Eriksson

Via ljudfiler från IFK Göteborg, som Disciplinnämnden skriver att de har mottagit från Blåvitt, ska en spelare höras säga "döda matchen, du är fucking 10 år, döda matchen".

Eriksson har själv tagit avstånd från de orden.

”Däremot har Sebastian Eriksson medgett att han skrikit ”jävla mord är det”, vilket också hörs på ljudfilen. Han menar att det inte var riktat mot någon men enligt Disciplinnämnden kan det inte avse något annat än domarinsatsen, speciellt som han strax innan var så missnöjd med deras insats att han blev varnad. Med hänsyn till invektivet ska han bestraffas men nämnden anser att avstängningen kan stanna vid en match”, står det i beslutet.

ANNONS

GP har varit i kontakt med Sebastian Eriksson som inte vill uttala sig om beslutet.

GP söker Blåvitts sportchef Kennet Andersson för en kommentar.

ANNONS