Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sean Sabetkar gjorde 25 matcher och två mål för Västerås i Superettan förra året. Bild: JESPER ZERMAN
Sean Sabetkar gjorde 25 matcher och två mål för Västerås i Superettan förra året. Bild: JESPER ZERMAN

Sean Sabetkar jagas av IFK Göteborg

IFK Göteborg är på mittbacksjakt. Enligt uppgifter till GP är klubben ute efter Västerås SK:s Sean Sabetkar, 24.
– Det är klart att alla vill spela på så hög nivå som möjligt, säger Sean Sabetkar.

Att Blåvitt har en skral besättning på mittbackspositionen är inte att överdriva. Kristopher Da Graca och André Calisir är just nu de enda renodlade alternativen när Rasmus Wikström fortsatt rehabiliterar sin korsbandsskada.

Enligt uppgifter till GT var IFK Göteborg på jakt efter förre AIK-spelaren Alexander Milosevic som ska ha erbjudits ett lukrativt avtal men som också meddelat klubben att det inte är aktuellt.

Men jakten på mittback fortsätter. Och nästa spelare som Blåvitt ställt in siktet på är enligt uppgifter till GP Västerås SK-spelaren Sean Sabetkar. IFK Göteborg ska ha haft ögonen på den snart 25-årige spelaren under en längre tid och uppgifterna säger också att Blåvitt har hört sig för om den utköpsklausul som Sabetkar sitter på.

– Inga kommentarer, säger IFK Göteborgs assisterande sportchef Pontus Farnerud.

Mittbacken själv svarar så här i ett sms till GP:

"Smickrande. Mitt fokus är på att göra en så bra säsong i VSK i år som möjligt. Jag har en fin roll i laget och tror denna säsong kan bli bra men det är klart att alla vill spela på så hög nivå som möjligt."

Sabetkar kom till Västerås från Sollentuna inför den förra säsongen och gjorde två mål på 25 framträdanden i Superettan. Han är även ett förflutet som ungdomsspelare i AIK.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.