Se vänsterbackens drömmål när Gais krossade Ängelholm

I våras blev det kross med 7-0. När Gais åkte till Ängelholm blev det ny utskåpning med 5-1. - Det var en konstig match, säger Gaisspelaren Malkolm Moënza.

|

Första halvlek mellan Gais och nästjumbon Ängelholm såg länge ganska händelselös ut.

Ängelholm pressade mest, men Gais gjorde i stället första målet i den 37:e minuten.

Ett inspel letade sig fram till Malkolm Moënza, som kom utifrån och sköt ett skott som styrdes in av Luka Mijaljevic. 25-åringen gjorde därmed sitt tionde mål för säsongen.

– De var bättre. Vi kom inte upp i nivå i första, men lyckades ändå från ingenstans göra två mål, säger 22-årige ytterbacken Malkolm Moënza.

Alievs första mål

Två minuter senare hände det nämligen igen.

Den här gången lyfte Mijaljevic in bollen till Dardan Rexhepi, som vände om och slog en smekare till bortre stolpen där CSKA Moskvalånet Alibek Aliev obehindrat styrde in bollen i mål, i sin första match från start.

Men Ängelholm reducerade genom Vladica Zlojutro i den 41:e minuten och tre mål på fem minuter noterades i matchen strax före paus.

Ängelholm lyckades med nöd och näppe undvika konkurs i somras, och har säkrat ekonomin säsongen ut. Kontraktet i superettan hänger dock minst sagt löst.

I den andra halvleken var det Ängelholm som pressade mest.Gais behövde en seger efter att ha tappat poäng i nyckelmatchen mot AFC United, som ligger på kvalplats till allsvenskan, hemma senast.

Och seger skulle det bli – så in i norden.

ÄFF föll ihop som ett korthus

Alla chanser försvann för Ängelholm på kort tid när inhopparen Prince Adjesi fick rött kort i sitt första agerande på plan i 78:e minuten. Tre minuter senare drog kollegan Patrick Dyrestam på sig sitt andra gula kort i matchen.

– Matchen stod och vägde lite, men med utvisningarna öppnades det ju upp för oss att döda matchen helt. Och det gjorde vi ju också.

Luther Singh hade ersatt Luka Mijaljevic i den 76:e minuten. Sydafrikanen gjorde hattrick i våras mot Ängelholm, som sensationellt slutade 7-0, men har inte startat de senaste matcherna. Nu gjorde han gjorde två snabba mål, i 84:e och 85:e minuten, i spel elva mot nio.

– Jag vet inte varför vi gör så många mål mot Ängelholm. Förra matchen var vi riktigt bra i 90 minuter. I den här matchen är ju inte så.

– Det var en underlig match.

Drömmål avMoënza

Avslutningsvis gjorde Malmkolm Moënza själv ett riktigt spektakulärt mål på stopptid. Han gick slalom från mittlinjen mellan de återstående ÄFF-spelarna och dunkade in bollen i mål när han kommit tillräckligt nära, hans första mål för säsongen.

– Jag brukar gå runt på kanterna och sätta dit den. Min spelstil är ganska offensiv, annars tycker jag inte att det är så kul att spela ytterback. Men ja, det är klart att det var ju extra stora ytor den här gången, säger Moënza.

AFC United vann mot tabellettan Sirius i andra matchen för kvällen, vilket gör att Gais fortfarande har nio poäng upp till kvalplats till allsvenskan med sex omgångar kvar.

– Vad ska man säga? Det är typiskt, men det är så det är. Jag orkar inte tänka så mycket på det. De får göra sitt, så gör vi vårt, säger Malkolm Moënza.