Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Scouten Lasse Jacobsson inför returmötet på San Siro

Det mentala och taktiska spelet trappas upp. Gianluigi Buffon hävdade på söndagen att Sverige har spelat likadant i 20 år. Den svenske scouten Lasse Jacobsson svarade: – Det tror jag inte, fast han har kanske sett Sverige mer än vad jag har gjort de 20 åren. Han har ju varit med så länge, sade Jacobsson inne på San Siro.

Tidigare under söndagen fick Italiens målvakt Gianluigi Buffon frågan vad han förväntar sig för typ av taktisk uppställning från Sveriges sida, ett svenskt lag som ju går vidare på 0-0.

– Sverige har spelat på samma sätt i 20 år. Den taktiska modellen kommer bli ungefär den samma. De pressar kanske lite mer på hemmaplan, sade Buffon och tillade:

– Det som kommer vara skillnaden är hur vi spelare och hur vi vänder det till vår fördel, sade Buffon.

LÄS OCKSÅ: Buffon: "Sverige spelar på samma sätt sedan 20 år"

Lasse Jacobsson kommenterade det under den svenska träningen inne på San Siro på söndagskvällen.

– Det är imponerande. Jag tror inte att det ser likadant nu när Janne är förbundskapten jämfört med när Hamrén var förbundskapten.

Så han är lite snett på det?

– Det vet jag inte. Han kanske har sett Sverige ännu mer än vad jag har gjort under de 20 åren. Han har ju varit med så länge.

– Det är klart att vi är kända för att ha en bra organisation i försvarsarbetet. Anfallsspelet har sett lite annorlunda ut, under Zlatan exempelvis.

Lasse Jacobsson har klippt och analyserat fredagens match ihop med Tom Prahl.

– Det blir inte så stora skillnader. Spelarna känner varandra nu. Det kommer se likadant ut offensivt. Det blir uppspelsfasen. Spelar de 4-2-4 söker de upp alla i vår backlinje, sedan kommer de på kanterna.

LÄS OCKSÅ: Ekdal missar returen mot Italien

"Gäller att inte få panik"

Han berättade vad han och Prahl såg i det svenska spelet.

– Att vi kan göra några små justeringar. Allt kan alltid bli bättre. Man får inte vara nöjd bara för att man vinner med 1-0.

Vad förväntar du dig att Italiens skall skruva upp?

– De har nog mycket att skruva på. Det kan nog vara rätt så rörigt där. I och med att de inte vet exakt hur de skall spela, vilka de har tillgängliga. Det man kan tänka sig är att de kommer trycka på och spela rätt tufft. De har varit ute i media och sagt att Sverige spelade fult för att sätta tryck på domaren. Det är en grej i grejen, de psykologiska spelet.

Hur hanterar ni ett offensivt Italien?

– Det gäller att inte få panik och bli stressad, utan ligga rätt i de egna positionerna och jobba efter det Janne och Peter förmedlat och inte känna någon oro.

– Det gäller att ha fokus och koncentration. Det är lättare att hålla laget intakt i början av matchen när du inte är trött.

– Blir det tyck gäller det att ta väck det som skall väck, det gäller att spela sig ur, för det kommer bli ytor. 

LÄS OCKSÅ: Venturas kursändring skrämmer mig