Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lasse Jacobsson har scoutat Luxemburg för Sveriges räkning. Foto: Bildbyrån

Scouten: "Det är ingen toppnation"

Lasse Jacobsson har scoutat Luxemburg för Sveriges räkning. – Det är ingen toppnation. Det här är en match vi skall vinna, säger han.

Dagen före utsålda VM-kvalet mot Luxemburg på Friends lade Lasse Jacobsson ut texten inför en församlad svensk presskår.

Luxemburgspionen fick frågan om han tror att de kan överraska Sverige på lördagkvällen.

– Det kan de väl. Vi utgår från att de spelar ungefär som mot Frankrike. Samtidigt vet vi att Vitryssland spelade med tre mittbackar, de stängde av dem fullständigt i den matchen. Vi försöker rulla på tre också. Man vet inte hur de tänker i det här läget.

Finns det risk för att vi har för stor respekt för Luxemburg, efter matchen mot Frankrike (0-0)?

– Det är det ingen som tror. Det viktigaste är att man skall ha respekt för alla motståndare. Skall vi ha ett bra utgångsläge mot Holland skall vi vinna mot Luxemburg, helst med ett antal mål. Det är väl givetvis inställningen från alla. Det är scenariot som man inriktar sig på.

På kvalitetskala talas det om världsnationer i toppen och blåbärsnationer i botten, var sätter du in Luxemburg på den skalan?

– Vad är de rankade? 101? Det är väl någonstans mitt emellan. Skulle jag säga.

Så ingen blåbärsnation?

– Nej, det tycker jag inte. Jag tycker att de har agerat … de ligger ju inte sist i gruppen. De har tagit fyra poäng mot Vitryssland. De är på andra sidan 100-sträcket, så det är ingen toppnation. Det är en match vi skall vinna. Så är det.

Är de bra på att tråka ut sin motståndare?

– Tittar man på matchen mot Frankrike ligger de lågt, men de skickar inte bara iväg bollen och försöker döda den eller lägga ut den. Man försöker sätta igång den. Därför är de naiva.

– Är du aggressiv, bra på direkt återerövring och verkligen kliver på kan du skapa oerhört många chanser mot dem, på grund av at de försöker spela sig ur alla situationer. Det är mer uttråkande om de hade skickat iväg bollen från sitt låga försvarsspel.

Har de fått lite hybris efter matchen mot Frankrike?

– Jag tror att det ligger i deras natur. Pressen på dem är inte särskilt hård på det sättet. Hellre bygga med de yngre, tekniska spelare de har, att bygga upp ett eget spel, så kan det om några år få ännu mer utdelning.