Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Granit Xhaka fick två tröjor förstörda under matchen.

Schweiziska tröjkaoset: ”Något slags hushållspapper”

Schweiz säkrade andraplatsen i grupp A när man stod emot bra mot Frankrike. Det gjorde däremot inte lagets tröjor. Hela fyra stycken slets sönder under den mållösa matchen. – De har klivit ut i något slags hushållspapper, säger Johanna Frändén.

Schweiz låg på andra plats i grupp A inför den avslutande omgången – och där skulle man se till att bli kvar. Mot hemmanationen Frankrike stod man emot relativt väl – och kunde trots att fransmännen hade tre skott i virket komma undan med ett 0-0-resultat.

Något som dock inte skulle hålla lika bra klass var de schweiziska matchtröjorna. Redan under den första halvleken tvingades tre spelare springa till sidlinjen och byta. Admir Mehmedis, Granit Xhaka och Breel Embolo fick alla i tur och ordning sina tröjor sönderslitna.

– Det ser ut som att de har ett helt eget material. De har klivit ut i något slags hushållspapper och tänkt att det här kommer vi att få domarfördel av, säger Johanna Frändén i SVT:s sändning.

Men än var kaoset inte över. Under den andra halvleken gick först bollen sönder – och sedan förstördes Xhakas andra tröja.

I den andra matchen vann Albanien mot Rumänien med 1-0.

Både Frankrike och Schweiz är nu klara för åttondelsfinal medan Albanien får hoppas på att avancera som en av de fyra bästa grupptreorna.
 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.