Schwarz om okända gisslandramat: "Slår mig gul och blå"

Stefan Schwarz berättar nu om den brutala misshandeln som inträffade 2012. Då han hamnade i ett gisslandrama i sitt eget hem med sin fru och sina två döttrar, enligt Sportbibeln.

ANNONS
|

Fotbollslegendaren och VM94-hjälten var känd som en tuffing på planen. Något som visade sig tydligt under hans deltagande i Mästarnas Mästare på SVT. Då hölls det hemligt att han var skadad – på grund av en misshandel i hans eget hem.

Det är i sin bok ”De kallade mig Gud” som Stefan Schwarz skriver om händelsen. Schwarz springer in i sitt hus och ser två män vara på väg uppför trappan.

Min enda och första tanke är kristallklar: jag måste ge allt jag har på första killen i trappan. Jag forcerar allt jag kan och får in en fullträff. Pang! Jag träffar den första killen klockrent rakt över näsan, det är en rejäl träff, skriver han enligt Sportbibeln.

ANNONS

Fem män tog familjen som gisslan och försökte få med sig värdesaker från huset. Under gisslandramat var Stefan Schwarz ”livrädd” för vad som skulle hända med sin familj. Männen gav sig tillslut på Schwarz.

”De fortsätter med sitt våld och slår mig i stort sett gul och blå.”

Men rånarna gav sig tillslut iväg till familjens stora glädje.

”Det är helt stilla. Tyst. Jag fortsätter uppåt i trappan och förstår att rånarna är borta. De har lämnat huset. Då sjunker jag ihop i trappan. Därefter reser jag mig upp, går nerför trappan igen och berättar för Céu, Chloé och Chanel att rånarna är borta. Vi kramas igen. Den här gången känns det som om vi aldrig ska släppa varandra”, skriver Schwarz.

ANNONS