Schelin – en dyr affär för GFC: "Jag hoppas vi har råd"

Är Lotta Schelin till Göteborg FC årets transferbomb? – Vi för diskussioner – och jag hoppas att vi har råd, säger sportchef Lasse Svensson till GP. – Jag stänger inte dörren, svarar Schelin.

ANNONS
|

På torsdag spelar Lyon final i Champions League mot tyska Wolfsburg – och det blir sista matchen för megastjärnan Lotta Schelin i den franska mästarklubben.

– Jag har valt att lämna Lyon efter åtta år. Det känns vemodigt, men bra, berättar hon för Göteborgs-Posten.

Tidigare i vår har den 32-åriga stjärnan pratat i intervjuer om sin längtan till Sverige – och det får Göteborg FC att tro på en riktig drömvärvning.

– Jag har förstått att hon längtar hem, säger den allsvenska klubbens sportchef Lasse Svensson.

GFC och Schelin pratar just nu med varandra om villkoren för en flytt.

ANNONS

– Vi förhandlar inte, men vi för diskussioner, bekräftar Svensson.

Själv vill inte Schelin prata om sin nya klubbadress, som mycket väl kan bli på Valhalla och i Göteborg.

– Min nästa destination kommenterar jag inte för stunden. Jag har varit öppen och inte stängt några dörrar för någon. Jag kan tyvärr inte svara mer än så, säger Schelin till GP.

Frågan är om Göteborg FC har tillräckligt med pengar för att locka – och om den sportsliga kvaliteten räcker?

– Blir det inte för dyrt för oss, så är det klart vi vill vara med! Jag vet inte än om vi har pengarna. Jag har ingen extrabudget i alla fall. Det kan jag säga, berättar sportchef Svensson.

En extern finansiär på värvningen?

– Det är möjligt. Vi tittar på olika alternativ, säger Svensson.

Ni är hoppfulla?

– Det är klart vi hoppas att hon vill komma tillbaka hit ...

I den allsvenska matchen mot Rosengård blev det dock förlust för Göteborg, 1–2 till tabellettan från Malmö. Orsaken?

– Vi har pratat hela veckan om för mycket respekt. Det sitter i mentalt, tyvärr. Vi måste våga spela vårt eget spel, suckar tränare Stefan Rehn.

ANNONS

När GFC väl vågade lira, med inbytta Nathalie Persson och Filippa Curmark som duktiga scenförändrare, hade det gått 65 minuter. Det räckte till en vacker 1–2-reducering av Pauline Hammarlund, men inte längre än så. Även om det fanns chanser, som Anna Ahlstrands nick i ett helt omarkerat läge.

– Vi är ett lite för snällt lag överlag. Men tar vi med oss det här, så kanske alla börjar förstå. Vi kan rå på alla lag, säger Rehn.

Lite extra rutin i form av Lotta Schelin kanske behövs i unga Göteborg FC?

– Haha. Ja, det hade nog varit en hjälp. Men samtidigt måste vi själva förstå att vi måste ta ansvaret. För att tända ett ljus måste du brinna själv först, säger Rehn.

ANNONS