Schalkespelare attackerades efter uttåget – tvingades fly

Schalke 04 trillade ur Bundesliga för första gången på 30 år. Då rann det över för flera supporterar som fick till fysik attack mot spelarna.
– Två spelare sägs ha blivit sparkade, ägg har kastats och det kastades även pyroteknik, säger polisen till tyska Bild enligt Fotbollskanalen.

ANNONS
|

När Schalke 04 förlorade mot Arminia Bielefeld på tisdagen stod det klart att den klassiska klubben trillar ur Bundesliga och spelar i den nästa högsta divisionen, 2. Bundesliga, nästa år – för första gången på 30 år.

Uttåget har rört upp känslor bland Schalkes supportrar och efter tisdagen match. Efter matchen attackerades lagets spelare och flera spelare fick fly från platsen, det skriver Fotbollskanalen med hänvisning till tyska Bild.

Tysk polisen kommenterar händelsen för tidningen.

– Efter att Schalke-spelarna återvänt till arenan blev det en diskussion med en grupp supportrar. Det fanns signaler inför så polisen var förberedd. Då, helt oväntat, blev det aggressivt. Två spelare sägs ha blivit sparkade, ägg har kastats och det kastades även pyroteknik. Spelarna sprang iväg och vi ingrep då. Det finns inga kända skador och inga gripanden, säger polischef Matthias Büscher.

ANNONS

Klubben fördömer

Även Schalke 04 har kommenterat händelsen och fördömer supportrarna och gick till angrepp. Klubben skriver på sin hemsida.

”Ett antal ännu inte identifierade individer klev över gränser som inte är förhandlingsbara för Schalke 04. Trots den förståeliga frustrationen och ilskan i och med degraderingen till 2. Bundesliga så kan klubben aldrig acceptera fysiskt risktagande kring våra spelare och vår personal. Det var exakt vad som hände under nattens konfrontation. Klubben fördömer starkt det här beteendet och vi står bakom vår personal.”

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS