Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Savage nära drömmål i debuten

IFK Göteborg vann derbyt. Men Häcken hade flera bra chanser att utjämna. Inhopparen Demba Savage var centimeter ifrån att kvittera - med ett drömmål.

Blåvitt började bäst på Gamla Ullevi och tog tidigt ledningen genom Sören Rieks. Och efter danskens 1-0-mål fortsatte hemmalaget att dominera. Men Häcken stod emot och när halvtimman var spelad så började gästerna ta över.

I den andra halvleken fortsatte Hisingslaget att pressa fjolårets allsvenska tvåa och man vaskade fram flera kvalificerade målchanser. Närmast att kvittera var Demba Savage, som när han hoppade in i den andra halvleken gjorde allsvensk debut.

– Det var härligt att få göra debut i allsvenskan men efter den här matchen är det ändå en blandad känsla. Jag är glad över att jag fick spela men så klart besviken över att vi förlorade. Det hade känts så mycket bättre om vi fått med oss poäng härifrån.

I mitten av den andra halvleken damp bollen ner hos gambiern utanför straffområdet. Savage drog till med en halvvolley från 25 meter - men skottet tog i ribban.

– Det var väldigt nära att jag nätade. Det såg ut som att den var på väg in, men den var lite för hög. Nästa gång ska jag sikta lite, lite lägre.

Han tyckte att Häcken var värda mer än noll poäng.

– Jag tycker att vi förtjänade en poäng. De gjorde sitt ledningsmål och var bra i början men sedan tog vi över fullständigt. Vi skapade många chanser och inte minst i andra halvlek hade vi flera bra chanser. Men det var bara ett lag som gjorde mål - tyvärr var det inte vi.

Tränare Peter Gerhardson var märkbart besviken efter matchen:

– Det var en High Chaparall-inledning första 20, anfall åt både håll hela tiden. Sedan stabiliseras det, och vi har en bra period i andra halvlek, men är för otydliga i vårt anfallsspel.

–Andra halvlek lite mer öppen och kvalitén avtar. Det är två lag som ser lite trötta ut. Vi hade några lägen och hade vi förvaltat dem så hade vi fått med oss ett annat resultat, säger Gerhardsson.

Han bytte ut storstjärnan Paulinho tidigt i andra halvlek - på grund av känningar i baksidorna. Även Martin Ericsson tvingades kliva av med en lårskada, och inbytte Rasmus Schüller haltade av planen på tilläggstid.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.