Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Santos river kontraktet med Robinho efter kritiken

Robinho, 36, skrev på ett kontrakt med den brasilianska storklubben Santos. En vecka senare rivs kontraktet efter att sponsorer och supportrar protesterat över att klubben värvat en våldtäktsdömd spelare.

Nyheten att Robinho hade skrivit på för den brasilianska klubben Santos kom tidigare i veckan. Men den 36-årige stjärnan kommer inte att spela för storklubben.

Detta efter att sponsorerna krävt att klubben skulle riva kontraktet med Robinho.

För Robinho som spelade för AC Milan under 2013 dömdes 2017 till nio års fängelse i Italien. Detta efter att han fällts för en gruppvåldtäkt av en kvinna.

Någon tid i fängelset har det dock inte blivit för brassen.

Inte ännu i alla fall.

För 2015 lämnade han Italien och har därefter valt att spela fotboll i länder som Kina och Turkiet. Två länder som inte har något utlämningsavtal med Italien.

Det var också därför som kontraktet med Santos blev verklighet.

För i Brasilien tillåter inte lagarna att landet lämnar ut sina egna medborgare.

Santos ordförande, Orlando Rollo, försvarade värvningen när den blev officiell.

– Santosfansen älskar den här värvningen, kritiken kommer bara från fans till andra lag, sade han till tidningen Folha de Sao Paulo.

– Dessutom kommer kritiken för tidigt, för domen har inte vunnit laga kraft än, utan den är överklagad. Vi avvaktar och ser vad som händer. Så vem är vi att döma? Låt den av er som är fri från synd skall kasta första stenen.

Men efter att sponsorer och supportrar protesterat mot värvningen har klubben nu valt att riva kontraktet med Robinho

”Santos och Robinho har efter ömsesidig överenskommelse beslutat att upphäva kontraktet som undertecknades den 10 oktober så att spelaren kan koncentrera sig uteslutande på sitt domstolsförsvar i Italien”, skriver Santos i ett uttalande som publicerades på Twitter under fredagen.

Robinho har hela tiden hävdat att han är oskyldig och domen har han överklagat. Under sin karriär har han spelat för klubbar som Real Madrid och Manchester City. Han gjorde även 100 landskamper för Brasilien.

”Mitt mål har alltid varit att hjälpa Santos, men om jag blir ett besvär är det bättre jag lämnar och fokuserar på mina personliga problem”, skriver Robinho själv på Instagram.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.