Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Sanas vittnesmål i rätten – därför kastade han flaggan

Under tisdagen vittnade Tobias Sana i rättegången mot supportern som kastade in knallskottet under mötet mellan IFK Göteborg och Malmö FF. – Min ilska gjorde att jag kastade flaggan, säger han i rättssalen.

Det var när de två storlagen, IFK Göteborg och Malmö FF drabbade samman 27 april i år som skandalen var ett faktum. I den andra halvleken kastade en IFK-supporter in ett knallskott som landade bredvid Tobias Sana.
Den höga smällen efter explosionen påverkade Sanas hörsel och Malmö-stjärnan svarade med att kasta hörnflaggan som ett spjut in i IFK-klacken.

Under tisdagen började rättegången mot den 29-åring som är misstänkt för att ha kastat in knallskottet.Tobias Sana var på plats under rättegången.
– Jag skulle värma upp, jag värmde upp ensam. Jag stod stilla och var förberedd på att det skulle komma en massa hat. Först fattade jag inte vad det var. Det brände till och sen kom en kraftig smäll, säger Sana under rättegången och fortsätter.
– Det blev ett tryck i mitt huvud, det blev svart. Min ilska gjorde att jag kastade flaggan som ni såg. Jag fattade aldrig riktigt vad det var som hände. Jag var chockad.
– Jag skakade. Det kändes obehagligt och farligt.

"Kallar mig horunge"

Åklagaren, Ann-Sofie Prahl frågar Sana varför han förväntade sig att få höra hat medan han värmde upp.
– Jag hade spelat fyra år i Blåvitt och alla har inte accepterat att jag gått vidare, säger han och fortsätter.
– Förolämpningar och skriverier och sådant har jag inte brytt mig om, det hör till. Jag får en massa glåpord. Kallar mig horunge, pengahora, danskjävel och sådana grejer. Även sånt som handlar om att man ska dö.

Sana berättar även att han fick frågan om han ville fortsätta matchen.
– Jag sa ja. Jag ville in och avgöra!

Ann-Sofie Prahl frågade Tobias Sana om han känner igen 29-åringen som är misstänkt för att ha kastat knallskottet.
– Jag känner inte igen honom. Men de två som står bredvid, de som ger honom något.