Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Sana lovordas: "Varit väldigt bra"

IFK Göteborgs träningsläger i Portugal är snart över.
När tränaren Poya Asbaghi ombeds välja ljusglimtar pekar han på Patrik Karlsson Lagemyr och Tobias Sana.
– Vi behöver spelare som gör poäng och Sana har visat, under försäsongen och under lägret, att han är en poängspelare, säger Asbaghi.

Det trycktes på – ordentligt.

När IFK Göteborg satte punkt för söndagens fotbollspass var det många spelare som sjönk ner i gräset.

Utpumpade.

– Vi ville köra på lite extra, konstaterar tränaren Poya Asbaghi.

Inte så konstigt då träningen, bortsett från ett gympass under eftermiddagen, var IFK Göteborgs sista under träningslägret i Portugal.

Under måndagen flyger laget tillbaka till Sverige.

– Spelarna är alltid bra i träning. De är lyhörda och vet exakt vad vi ska få ut av varje träning. Och de gör det till fullo. Det är inte så att vi kommer ner här och så blir vi dubbelt så bra. Det är bara det att vi får göra det under bättre förutsättningar – och så får vi massa tid tillsammans med varandra. Det har varit ett jättebra läger. Den enda plumpen är delar av våra träningsmatch (1–2 mot Louletano D.C), säger Poya Asbaghi som totalt har guidat sitt lag igenom fyra fotbollspass i värmen.

LÄS MER: Blåvitt tappade segern – på mindre än en minut

Utöver det har tid spenderats på gymmet och tillsammans under lagaktiviteter.

Vad har lägret gett er?

– Klyschigt, men det är att vi får mer tid med alla. Vi är med varandra en del på Kamratgården också, men här hänger vi hela vägen in på småtimmarna.

Vad har ni tryckt på rent träningsmässigt?

– Egentligen allt möjligt. Det har inte varit fokus på bara en sak utan vi har jobbat med alltifrån det låga försvaret till kontringsspelet. Det har varit lite av varje.

Är det någon spelare som du tycker har stuckit ut under veckan?

– Det är klart att Patrik Karlsson Lagemyrs rehabilitering har gått väldigt, väldigt bra – även om det är för tidigt att gå fullt in i en träning. Det är en sådan sak som är kul att se. Sedan tycker jag att Tobias Sana har varit väldigt bra i sista tredjedelen under det här lägret. Han har gjort jävligt fina passningar och visat att han har en låg vilopuls när det kommer till avslut. Det är kul att se. Vi behöver spelare som gör poäng och han har visat, under försäsongen och under lägret, att han är en poängspelare.

Asbaghi tillägger – om just Tobias Sana:

– Han är en de som spelar mest minuter och det gör han för att han är viktig. Sana är en spelare som vi litar på med hans rutin och skicklighet.

LÄS MER: Tobias Sana: "Om inte jag tror på mig – vem fan ska tro på mig då?"

Nästa fokuspunkt för IFK Göteborg är Svenska cupen. Laget möter Västerås SK på lördag.

Ligger ni i rätt fas, Poya Asbaghi?

– Det är svårt att säga. Det får vi se på lördag. Men känslan är att vi är i fas och att vi ska vara tillräckligt bra för att slå Västerås – även om det är en lurig motståndare.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.