Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sana: "Jag har gjort fel och tar mitt straff"

Idag höll MFF en presskonferens efter knallskottet på Gamla Ullevi. En ångerfull Sana bad om ursäkt för hans egen reaktion och är beredd att ta konsekvenserna för sitt eget beteende. - Jag reagerade i chock, säger han på presskonferensen.

Två dagar efter skandalscenerna på Gamla Ullevi, då en man kastade ett knallskott som landade i närheten av den förre IFK-spelaren, höll Malmö FF en presskonferens. Och det var en samlad Tobias Sana som mötte presskåren.

- Jag är lite hängig i skallen och har fortfarande lite ont. Jag har ett brännmärke på benet. Det är klart det känns men nu vill jag bara gå vidare, säger Tobias Sana på presskonferensen.

Huvudpersonen fick också frågor kring den man som nu anhållits misstänkt för att ha kastat knallskottet.

- Jag tänker att hat inte ska övervinna min kärlek. Han kommer få sitt straff och jag tänker inte fundera mer på det, säger han.

Tobias Sana har själv blivit polisanmäld av polisen efter att han tagit upp en hörnflagga och kastat den mot publiken.

- Jag gjorde fel och jag tar mitt straff, det blir som det blir, säger Tobias Sana som fortsatt är ångerfull över sitt egna agerande och beskriver situationen så här:

- Jag stod helt stilla och stretchade. Jag uppfattade bara att den studsade och sedan landade vid mina fötter. Den exploderade vid mina fötter. Därifrån blev jag chockad, arg och agerade därefter, säger han på presskonferensen.

- Det var mycket dumt. Jag ber om ursäkt till alla människor som känner mig och ser upp till mig men jag agerade utifrån chocken och ber om ursäkt för det.

Malmö FF kommer enligt sportchefen Daniel Andersson, som var med på presskonferensen, inte att bestraffa Tobias Sana på något sätt.

- Det får disciplinnämnden avgöra. Däremot överväger vi om han ska vara med i truppen på söndag med tanke på vad han gått igenom, säger han på presskonferensen.

Han fick också frågan om klubbens egna arbete mot supportrar med tanke på att Malmöklacken också brände av flertalet knallskott under matchen.

-  Vi gör ständig värdegrundsarbete kring detta och det kommer vi fortsätta med.

Tobias Sana kommenterade också stödet han fått från IFk Göteborgs spelare efter knallskottet.

- Jag och Sebben (Sebastian Eriksson) och Emil Salomonsson har haft kontakt under de här dagarna. Jag vet att många spelare i Blåvitt står bakom mig och det värmer. Jag vill tacka alla som står bakom mig.

Tobias Sana ska genomgå en hörselundersökning om ett par dagar, men känner sig annars redo för spel och gick för fullt på lagets träning på fredagen.

Nu vill han bara gå vidare och poängterar att han inte känner agg mot personen som kastade skottet:

- Alla kan göra misstag, jag tänker inte hysa agg mot honom. Han får sitt straff precis som jag.

- En person ska inte få döda fotbollen, fotbollen är för stark för det, avslutar han presskonferensen med.

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.