Sana efter förlusten: ”Vi går bort oss”

Tobias Sana, 31, såg ett tag ut att bli stor hjälte för sitt IFK Göteborg. Men på två minuter vände FC Köpenhamn på steken och skickade ut Blåvitt ur Europa.
– Det är tufft, det är det, säger Sana.

ANNONS
|

Det var en tydlig matchplan från Roland Nilsson.

IFK Göteborg skulle inte bjuda på några ytor utan låg lågt med laget och satsade på att ställa om.

Det såg ut att gå vägen.

För det var Tobias Sana som fri med Karl-Johan Johnsson kunde ge sitt lag ledningen på Ullevi.

Där och då var det frid och fröjd i det blåvita lägret.

Men på två minuter förändrades allt.

I minut 83 kom kvitteringen.

I minut 85 kom segermålet för danskarna.

– Vi hade svårt att återhämta oss där ... när vi hade 1-0 har jag ett drömläge att passa till Pontus men får inte dit bollen. Sådana lägen måste man göra mål på om man ska gå vidare, säger Tobias Sana och fortsätter.

ANNONS

– Det kändes ändå som att vi fick första halvlek dit vi ville ha matchen. De går ner i tempo och deras tränare är frustrerad. Vi gör mål. Sen kommer 1-1 men jag känner ändå inte att de trycker ner oss.

Vad var det som avgjorde?

– De ändrar om lite och får in mer bollskickliga spelare centralt med Falk och Zeca. De två är skickliga. Det är spelare man inte får ge tid för då är de skickliga. Vi går bort oss en gång och då kommer kvitteringen och sen ett mål på en fast situation. Man blir straffade av bra lag om man går bort sig på den här nivån. Det är tufft det här, det är det.

Vad kan ni ta med er från den här matchen?

– Sett till insatsen så gör vi det som ”Rolle” vill att vi ska göra. Sen är det klart att det är surt när man vet att vi leder med sex eller sju minuter kvar. Han har kommit och justerat lite saker. Tidigare skulle vi hela tiden, pressa, pressa och pressa. Nu ligger på lågt, försvarar och kontrar och visar att vi kan vinna matcher på det. Vi gjorde det mot Falkenberg och visade att vi kan skapa lägen mot ett lag som FCK. Det tar vi med oss.

ANNONS

För Tobias Sana var det en speciell match.

Inte för att han mötte FCK.

Utan för att han fick spela en Europa-match med IFK Göteborg.

– Det var speciellt att spela en match i Europa med IFK. Det var stort för mig som är från Göteborg, säger han.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS