Samuel Gustafson sågade Strandvallen – får mothugg av Mjällby

Samuel Gustafson kallade Strandvallen för ”en liten pissarena” och fick stämpeln ”bortskämd slyngel” av Mjällbys sportchef Hasse Larsson.
På allsvenskans upptaktsträff fortsatte ordbråket.
Gustafson tror nämligen att Mjällby blir årets flopp.

ANNONS
|

I söndags blev Häcken blev klart för Svenska cupens final. Biljetten dit säkrades genom en kross hemma mot Djurgården och motståndet kommer Mjällby AIF att stå för.

Matchen kommer att spelas på Mjällbys hemmaplan i Blekinge: Strandvallen.

Vilket Samuel Gustafson i Häcken inte var helt nöjd med.

– Det är ju vad det är. Det är en pissarena så klart. Det hade varit mycket bättre att spela här, sa Gustafson och syftar på Bravida arena.

Han utvecklade.

– Den är liten och det är dåligt gräs. Vi åkte ner och vann förra året så vi har alla möjligheter. Men vi trivs bättre här än på bortaplan. Det är vad det är.

ANNONS
Hasse Larsson kallar Samuel Gustafson för en bortskämd slyngel.
Hasse Larsson kallar Samuel Gustafson för en bortskämd slyngel. Bild: MAGNUS LEJHALL

Mjällby till motangrepp

Uttalandet nådde Mjällbys sportchef Hasse Larsson, som surnade till när Sportbladet ringde honom och berättade om kommentaren.

– Säger man så, då är man en bortskämd slyngel rent ut sagt. Jag vet inte vad jag ska säga... det är för jävla uselt av en spelare som är med i landslaget och har varit utlandsproffs att säga så. Det är dålig respekt mot oss som har mindre arenor. Och Strandvallen är fantastiskt fin i våra ögon. Vi har en plan som är en av Sveriges bästa. Jag tycker att det här var ett riktigt lågvattenmärke.

Tror att Mjällby floppar

På måndagens allsvenska upptaktsträff fortsatte det hela vara en het potatis.

Till Sportbladet säger Gustafson att han inte kommer be om ursäkt för sitt uttalande. Däremot medger han:

– Det är klart att jag inte tycker att det är pissarena. Det är också respektlöst. Men nu vill jag vidare från den diskussionen.

När han sedan fick svara på enkätfrågor hällde han sedan mer bensin på elden. På frågan om vilka han tror blir årets flopp föll nämligen valet på just Larssons Mjällby.

– Jag tror att Brännan (Andreas Brännström) betydde mycket för dem. Nu har jag inte koll på nya tränaren men Brännan är en skicklig tränare och att förlora honom tror jag betyder något i negativ bemärkelse, säger han till Sportbladet.

ANNONS

Apropå på att Mjällby ändå tagit sig till cupfinal utvecklar han:

– Absolut, men det föder också förväntningar att det ska fortsätta att gå bra. Jag måste svara det jag tror.

LÄS MER:BK Häcken vill att en av cupfinalerna flyttas

LÄS MER:BK Häcken klart för cupfinal – efter kross av Djurgårdens IF

LÄS MER:Djurgården pekar ut BK Häcken som klara SM-guldfavoriter

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS