Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Samuel Gustafson återvänder till Häcken

Efter fem år i Italien är Samuel Gustafson nu tillbaka i BK Häcken.
26-åringen har skrivit på ett treårskontrakt med klubben.
– Jag ser fram att kunna bidra med de färdigheter jag har vässat nere i Italien, säger han.

Mittfältaren är ursprungligen från Mölndal och tillhörde BK Häcken från 2013 till 2016, innan flyttlasset gick till Italien. Första Serie A-laget blev Turinklubben Torino, där det dock blev sparsamt med speltid. Gustafsson spenderade i stället en och en halv säsong på lån i Serie B, först i Perugia och sedan Hellas Verona.

Under transferfönstret sommaren 2019 blev övergången till Serie B permanent, då han skrev på för Cremonese. Efter över 50 matcher för Anders Limpars gamla klubb går flyttlasset nu hemåt. Samuel Gustafson har skrivit på ett treårskontrakt med BK Häcken.

– Dels är det väl lite hemlängtan, men framförallt kände jag att jag behövde variation. Att vända tillbaks till Häcken kändes naturligt, säger han.

Är du här för att stanna eller tar du sats mot en ny utomlandssejour?

– Jag är bara 26 och känner mig långt ifrån färdig. Sedan är det svårt att svara på just nu - men jag kan säga att jag inte är här för att inte göra mitt bästa.

Spelklar redan om en vecka

Gustafson kommer att vara spelklar den 15 juli, vilket öppnar för en comeback i gulsvart dress redan mot IFK Norrköping 18 juli.

– Förhoppningsvis kommer jag kunna bidra med de färdigheter jag vässat på nere i Italien. Framförallt med kreativitet och spelet med boll.

Vilken roll kommer du ta i truppen?

– Jag kommer ta en lite lägre position jämfört med senast, med mer fokus på speluppbyggnad. Men samtidigt hoppas jag såklart på att bidra framåt också.

Senaste vändan i Häcken resulterade i 12 mål och 15 assist för din del. Kommer du kunna matcha det?

– Jag tror ju mer på mycket assists än mycket mål. Men förhoppningen är att det blir lite av varje. Nästan så man önskar att poängligan hade funkat som i hockey!

Samuel Gustafson: ”Jag vill vinna allsvenskan”

26-åringen var med och vann svenska cupen med Häcken 2016 och har nu siktet inställt ett snäpp upp.

– Jag vill vinna Allsvenskan med Häcken. Det är inget jag hymlar med. Det går såklart inte att blunda för tabelläget just nu, men vi har tre år på oss att bygga något riktigt bra.

Sportchef Martin Ericsson är nöjd med värvningen.

– Det känns fantastiskt kul att vi får hem Samuel i hans ”prime”. Det är en duktig fotbollsspelare som mognat och utvecklats under sina år i Italien och han kommer vara ett positivt tillskott i truppen med sina kvaliteter och sin rutin, säger han till Häckens hemsida.

LÄS MER: BK Häcken har nobbat bud på nyckelspelaren

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.