Samuel Eto'o dömd till villkorligt fängelsestraff

Den kamerunska tidigare fotbollsstjärnan Samuel Eto’o döms till villkorligt fängelsestraff efter att ha erkänd skattebedrägeri på över 41 miljoner kronor, det skriver Fotbollskanalen med hänvisning till Sport.

ANNONS
|

Samuel Eto’o är en av de största i den kamerunska fotbollshistorien. Han spelade i FC Barcelona under fem år (2004 till 2009) och under de tre sista åren i den spanska klubben förskingrade han 3,9 miljoner euro, motsvarande över 41 miljoner svenska kronor. Enligt Fotbollskanalen, som hänvisar till Sport, ska 41-åringen ha erkänt brottet. Eto’o ska dock samtidigt ha sagt att han lurats av sin tidigare agent Jose Maria Mesalles.

Eto’o har nu dömts för skattebrott av en domstol i Barcelona till villkorligt fängelsestraff på 22 månader. Även agenten döms till villkorlig dom. Eto’o ska samtidigt böta omkring 20 miljoner kronor och Jose Maria Mesalles nära tio miljoner.

ANNONS

– Jag ska betala men jag har alltid gjort det som han (Mesalles) sa att jag var tvungen att göra, säger Eto’o om domen.

Vann CL tre gånger

Under sin tid i Barcelona gjorde Samuel Eto’o nära 150 ligamatcher och över 100 mål, vilket gör honom till en av de bästa målskyttarna i klubbens historia. Eto’o representerade även bland annat Inter, Chelsea och Everton och han vann Champions League tre gånger, två gånger med Barcelona och en gång med Inter.

Samuel Eto’o gjorde 118 landskamper och 56 mål för Kamerun och med landslaget vann han OS-guld i Sydney 2000 och deltog i fyra VM (1998, 2002, 2010 och 2014). Han avslutade karriären i Qatar SC 2019.

LÄS MER:Danska stjärnan försvarar kritiserat Qatar-jobb

LÄS MER:Eto'o kan bli Kameruns fotbollsordförande

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS