Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/6

Samba-Sam redo för flytt: "Helst till Italien eller Spanien"

Sam Larsson har varit en av Eredivisies bästa spelare de två senaste säsongerna. Den holländska tidningen Voetbal International beskriver det som "ett mysterium" att han fortfarande spelar i Heerenveen - och svensken öppnar för en flytt i sommar. – Jag har utvecklats enormt, och jag har fyra månader på mig att visa att jag är redo att ta ett steg till, säger Larsson till tidningen.

Sen flytten från IFK Göteborg har Sam Larsson etablerat sig som en nyckelfigur i sin holländska klubb Heerenveen. Janne Andersson plockade ut honom i höstens landslag och 23-åringen har ryktats närma sig en flytt till större klubbar länge. 

Nu berättar Torslanda-sonen om sina framtidsplaner för holländska Voetbal International

– Jag har utvecklats enormt, och jag har fyra månader på mig att visa att jag är redo att ta ett steg till. En fin övergång är mitt mål, helst till Italien eller Spanien, säger han.

Dominerat i ligan

Den här säsongen har yttermittfältaren noterats för 15 poäng och på statistiksajten Whoscored har han Eredivisies fjärde högsta snittbetyg. Han ser med andra ord ut att vara redo för något större. 

– När jag kom hit var jag en bra fotbollsspelare, men jag har blivit mer effektiv, en mer komplett och mogen spelare sedan jag kom hit. Jag kommer vara evigt tacksam till Heerenveen för det, säger han. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.