Abdul Razak är tillfreds med tillvaron i Örgryte.
Abdul Razak är tillfreds med tillvaron i Örgryte. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Samarbetet ligger bakom Razaks uppvaknande

Örgryte tog en imponerande seger mot AFC Eskilstuna senast. En spelare som har imponerat extra mycket på sistone är Abdul Razak. Nu berättar ivorianen om sitt återuppvaknande.
– Jag vill visa fansen den Razak jag vill att de ska lära känna, säger han.

ANNONS
|

Efter en fin premiärseger, fick Örgryte två tunga förluster i ryggsäcken. Tur då att det blev vinst senast mot AFC Eskilstuna.

– Prestationen var förmodligen den mest kompletta vi haft sen jag kom till klubben. Spelarna har producerat det vi har pratat om tidigare, men skillnaden i lördags var slutprodukten, säger tränare Keith Millen inför onsdagens match mot Östers IF.

Han fortsätter:

– Frågan är nu: kan vi bli konsekventa i våra prestationer? Vi kan inte vara så här bra på lördagen, och sen göra oss själva besvikna i nästa match. Det är nästa test. I lördags såg vi många goda tecken.

ANNONS

På tal om goda tecken, så har Abdul Razak varit ett av de klaraste under de senaste matcherna.

Den förre stortalangen lyckades inte slå igenom i Manchester City. Inte heller i IFK Göteborg blev det någon större succé. Nu ser Razak äntligen ut att vara på rätt väg igen.

– Ja, formen är på väg. Jag spelade inte så mycket fotboll under förra säsongen, tack vare en skada. Nu har jag fått speltid i mitt system, och saker fungerar mycket bättre. Jag har mer i mig, och vill visa fansen den Razak jag vill att de ska lära känna, säger Razak efter tisdagens träning.

Nyckelorden verkar vara lycka, förtroende och tillit.

– När du spelar fotboll måste du känna lycka. När du är lycklig spelar du bra. Man borde glömma pengarna, och tänka: detta är en miljö som passar mig. Jag är lycklig i Örgryte, det var därför jag förlängde mitt kontrakt, säger Razak.

Tilliten och förtroendet kommer från Millen, enligt Razak.

– Jag är nöjd med att spela under Keith. Han var en av anledningarna till att jag kom hit. Han är ärlig mot mig, och när någon är ärlig mot dig anser jag att det är din skyldighet att ge tillbaka på planen, säger han.

ANNONS
Keith Millen och Abdul Razak trivs i varandras sällskap.
Keith Millen och Abdul Razak trivs i varandras sällskap. Bild: DANIEL STILLER

Känslorna är ömsesidiga.

– Vi har en god relation. Han har kommit hit och visat stadga i sitt spel, som han kanske har saknat tidigare år. Du kan klart och tydligt se kvaliteterna kan bidrar med till laget, säger Millen.

Med en fin säsongstart och Millens varma ord i ryggen, blickar nu Razak framåt.

– Mitt huvudfokus nu är att få upp Örgryte i allsvenskan igen. Vi förtjänar inte att ligga i superettan. Personligen behöver jag göra ett statement på planen. En förutsättning för det är att jag håller mig skadefri, säger Razak.

Fakta: Örgryte IS

Läget i laget: Millen säger att alla är redo för spel. Ailton Almeida, Danny Ervik och Daniel Paulson gick alla ut med krämpor under den senaste matchen, men kommer att vara delaktiga i truppen som reser till Växjö. Millen har dock huvudbry gällande rotation och det tajta spelschemat.

Trolig startelva (4–3–3): Fredrik Andersson – Anton Lans, Oliver Stanisic, Karl-Johan Lindblad, Anton Andreasson – Carl Wede, Abdul Razak, Kevin Ackermann – Bubacarr Jobe, Adam Bergmark Wiberg, Daniel Paulson

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS