Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Saman Ghoddos om tiden efter Östersund: ”Kan inte förklara hur jävligt det varit”

Saman Ghoddos var en stor del i sagan Östersunds FK. Efter det började helvetet för anfallaren som fortfarande väntar på att Cas ska behandla hans överklagan att betala 43 miljoner kronor.
– Jag önskar inte ens min värsta fiende detta, säger han till Sportbladet.

Saman Ghoddos var en starkt bidragande orsak till Östersund FK:s framfart i Europa League 2017/2018. Men sagan fick ett tråkigt slut för klubben, som dragits med ekonomiska problem och anklagats för oegentligheter, och för Ghoddos själv.

Anfallaren såg efter framgången i Östersund ut att hamna i spanska Huesca men till slut flyttade Ghoddos till Frankrike och Amiens. Det blev en härva där Ghoddos anklagades ha brutit ett påskrivet kontrakt med den spanska klubben och både han själv och ÖFK straffades av Fifa. Ghoddos dömdes att betala 43 miljoner kronor i böter och stängdes av från all fotboll i fyra månader.

Domen överklagades till Idrottens skiljedomstol, Cas, men överklagan har på grund av coronapandemin ännu inte behandlats.

För Sportbladet berättar Saman Ghoddos om den tuffa tiden sedan domen och väntan på besked.

– Jag försöker prata om det, ta råd från vänner och familj... men inget hjälper direkt. Det är ändå en bot på 40 mille liksom. Vad ska man göra?

Det var inte bara domen och härvan kring övergången till Amiens som gjorde åren efter tiden i ÖFK tuff. I Frankrike drogs han med skador och tvingades dessutom till en blindtarmsoperation.

”Ett rent helvete”

Efter sommaren i år lånades han ut till Brentford i Championship och där har 27-åringen känt att han äntligen hittat hem.

– Jag kan redan nu säga att jag verkligen älskar det här laget. Man hade en så dålig energi på slutet i Frankrike och ville bara börja om, säger han till Sportbladet.

Om de 2,5 åren som gått sedan den turbulenta flytten från Östersund säger han:

– Jag kommer se tillbaka på det här som ett rent helvete. Jag önskar ingen det här. Kan inte ens förklara hur jävligt det har varit. Att uppleva det här, att känna de här känslorna... Jag önskar inte ens min värsta fiende detta.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.