Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: AUDE ALCOVER
Bild: AUDE ALCOVER

Saman Ghoddos: "Hotades av Östersund"

Ett uppmärksammat kontraktsbrott med spanska Huesca ledde till en böter på över 40 miljoner kronor och fyra månaders avstängning för Saman Ghoddos.
I Fifas dom framgår det nu att den 26-årige anfallaren menar på att Östersunds FK hotade honom till att avbryta övergången.

Det var i somras som nyheten kom att Saman Ghoddos straffas med fyra månaders avstängning, samtidigt som han tvingas böta 43 miljoner kronor till Huesca.

Anledningen var att den spanska klubben ansåg att anfallaren hade skrivit på för en övergång, innan Östersunds FK valde att sälja honom till franska Amiens. Huesca fick rätt av Fifa, samtidigt som ÖFK menar på att man aldrig skrev på något avtal med klubben och Ghoddos påstått att han inte visste vad det var för avtal som han hade skrivit på.

Enligt Fotbollskanalen ska Ghoddos, som inte kan spanska, trott att avtalet han skrev på var för att han skulle kunna göra en läkarundersökning.

Påstår sig hotats av ÖFK

Nu har Fifa valt att offentliggöra sitt beslut. Där framgår det att Östersund ska varit medvetna om att Ghoddos hade skrivit på ett avtal med Huesca och att anfallaren menar på att klubben hotat honom till att bryta övergången.

”Han (Ghoddos) påstår att Östersund var medvetna om att han med avsikt skrev under kontraktet med Huesca men ombads sedan av Östersund att återvända till Sverige. När han kom tillbaka påstår spelaren att Östersund försökte övertyga honom att kontraktet med Huesca var ogiltigt och tvingade honom att skriva under ett uppsägningsavtal, samtidigt som han själv inte samtyckte till villkoren i uppsägningsavtalet och att klubben ”hotade att behålla honom nästa säsong och nobba alla transferbud om han inte skrev under uppsägningsavtalet”. Spelaren hävdar att han ångrar att han skrev under uppsägningsavtalet eftersom han verkligen ville gå till Huesca men att han manipulerades av Östersund till att skriva på”.

I Fifas beslut står det att det inte fanns något skriftligt avtal mellan Huesca och Östersund, men att en företrädare för ÖFK ska ha skrivit till den spanska klubben, via mejl, att ett bud på tre miljoner euro är "ok".

Senare gick Ghoddos till Amiens för omkring fyra miljoner euro.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.