Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: KAY INT VEEN

Sam Larsson uppges lämna för spel i Kina

Sam Larsson kan ha spelat sin sista match för Feyenoord. Enligt nederländska sajten Voetbal International ska förre Blåvitt-mittfältaren vara på väg till den kinesiska superligan.

Sam Larsson har knappast haft den säsong som han önskat i Feyenoord. På 21 matcher har den offensive mittfältaren endast stått för fyra mål och två assist för Rotterdam-klubben som i skrivande stund ligger trea i Eredivise.

I lördagens möte med Fortuna Sittard blev Larsson utbytt efter 79 minuter och av allt att döma var det hans sista framträdande för Feyenoord.

Enligt nederländska Voetbal International ska han nämligen vara klar för spel i den kinesiska superligan – vilken klubb det ska röra sig om är dock ännu oklart.

Sajten skriver att han ska ha lämnat Rotterdam och vara på väg till Kina. Före Feyenoord kommer svenskens avsked olägligt då Luis Sinisterra drabbats av en knäskada. Men budet från den kinesiska klubben ska ha varit "för bra för att motstå", närmare bestämt 5 miljoner euro.

Vilket motsvarar närmare 53 miljoner svenska kronor.

Ligastarten uppskjuten

När han väl blir klar för sin nya klubb lär det dock dröja innan det blir något spel. Med anledningen av det nya coronaviruset är nämligen premiären, som skulle ha varit 22 februari, uppskjuten på obestämd framtid.

Sam Larsson lämnade IFK Göteborg för att testa proffslivet utomlands i nederländska Heerenveen 2014, där blev det tre säsonger innan flyttlasset gick till Feyenoord.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.