Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/4

Sam Larsson: "Har varit en jobbig sommar"

Sam Larsson lämnade Heerenveen för Feyenoord i somras – nu berättar han i podcasten Tilläggstid om övergången. – Det har varit en väldigt jobbig sommar, säger han.

Efter flera imponerande säsonger i Eredivisie med Heerenveen hade Sam Larsson bestämt sig – han ville till en större klubb i somras. Många turer senare är han Feyenoords spelare. 

– Det har varit rykten hit och dit, och jag ska inte ljuga om att det varit svårt att samarbeta med min förra klubb. Det är skönt att allt är över, säger Larsson till podcasten Tilläggstid.

"Hade bra kommunikation"

Larsson, som spelade i IFK Göteborg innan flytten till Nederländerna, blev besviken på Heerenveen när klubben enligt honom inte höll vad den lovat. 

– Vi hade en bra kommunikation innan den här sommaren, de mer eller mindre lovade att de skulle samarbeta när det kom klubbar. När det inte skedde på sättet vi ville så blev jag väldigt besviken. Vi hade en dialog från början om att jag skulle träna för mig själv eftersom båda parter var redo på att jag skulle ta nästa steg. Det tog mycket längre tid än vad någon tänkt sig och därför blev det lite långdraget, men till slut blev båda parter nöjda.

"Hade dialog med Janne"

Sam Larsson har varit uttagen i det svenska landslaget vid flera tillfällen under Janne Andersson – men till mötena med Bulgarien och Vitryssland petades han.

– Jag hade en dialog med Janne. Han är väldigt ärlig när han pratar med en. Jag hade det på känn sedan innan också, så det kom inte som en chock. Det är nog bäst för mig att starta upp här (i Feyenoord) på riktigt, för jag är inte i den form jag vill vara i när jag ska komma till en landslagssamling. Jag hoppas kunna starta upp här, spela bra och få chansen till nästa samling, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.