Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: JOHANNA LUNDBERG
Bild: JOHANNA LUNDBERG

Sam Johnson nobbar IFK Göteborg

Sam Johnson har ryktats vara på gång till IFK Göteborg under lång tid. Nu står det klart att övergången går i stöpet och att anfallaren i stället flyttar till norska Vålerengen. – Det var bättre förutsättningar där, säger Johnsons rådgivare Tore Eliasson till GT.

GP har tidigare skrivit om att Sam Johnson inte längre är aktuell för IFK Göteborg. Något som nu också bekräftas av spelarens rådgivare, Tore Eliasson, som berättar att anfallaren är klar för norska Vålerengen.

– Sam har bestämt sig för Vålerengen, det var bättre förutsättningar där. Både ekonomi och annat, utan att gå in på detaljer. Sedan vill han helst inte spela mot Djurgården heller, säger Tore Eliasson till GT.

"Tycker synd om Blåvitt"

Johnson skulle egentligen ha åkt till Göteborg för att träffa Blåvitt men valde till slut att inte lägga tid på något besök på Kamratgården.

– Sam ville inte slösa tiden om det inte kändes rätt, säger Eliasson som medger att han lider en aning med IFK Göteborg.

– Jag tycker synd om Blåvitt och Mats Gren (Blåvitts sportchef). De har jobbat hårt för att lösa det här.

Johnson bröt nyligen sitt kontrakt med kinesiska Wuhan Zall dit han flyttade efter en lyckad sejour i Djurgården. 24-åringen har under lång tid kopplats ihop med Blåvitt, men nu är det alltså klart att det inte blir någon återkomst i allsvenskan för liberianen.

I Vålerengen blir Johnson lagkamrat med den tidigare vänsterbacken i IFK Göteborg, Sam Adekugbe och förre Blåvitt-målvakten Marcus Sandberg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.