Sam: "Hade bestämt mig var jag skulle sätta den"

ANNONS
|

Philip Haglund står högst upp på listan över straffskyttar i IFK Göteborg, därefter kommer Martin Smedberg-Dalence. Men med Haglund bänkad och Smedberg-Dalence utbytt var det Sam Larsson som klev fram till straffpunkten i den 84:e minuten.

– Först blev jag väldigt lättad över att vi fick straff, sedan tittade jag mig runt och såg att det var jag som var straffskytt, då fick jag fokusera lite. Jag hade bestämt mig var jag skulle sätta den, säger Sam Larsson.

Och säkert satt den, i Falkenbergmålvakten Otto Martlers högra burgavel.

– Jag får hem och titta på den men hade den inte suttit fint hade han väl tagit den, han gick ju åt rätt håll, säger Sam Larsson.

ANNONS

Målet blev en enda utandning för de 11000 på Gamla Ullevi, inte minst för IFK-tränaren Mikael Stahre. För Blåvitts prestation mot nykomlingen Falkenberg var allt annat är bra.

– Jag tycker det är lite krampaktigt i vårt offensiva spel. Det är inte många minuter ifrån att de åker härifrån med en poäng, säger Stahre.

IFK Göteborg hade inte ett enda skott på mål i första halvlek (tre i andra), i stället var det Falkenberg som var närmast ett ledningsmål första 45 minuterna. Men Marcus Sandberg stod för två riktigt bra räddningar, först på Anton Wedes skott och sedan när Stefan Rodevåg försökte trycka in returen.

En revansch så god som någon för Marcus Sandberg, som petades som IFK:s förstamålvakt i juli 2011 efter en tabbe mot just Falkenberg, då i Svenska cupen. 23-åringen gjorde en stabil återkomst på Gamla Ullevi och hyllades under matchen av IFK-klacken.

– Jag har inte tänkt på det, faktiskt, men det var kul att få revanschera sig mot dem nu då. Även om vi vann den cupmatchen också. Det här var första räddningen i matchen, så på så sätt var det skönt, säger Marcus Sandberg.

Då, 2011, tog Erik Dahlin över som förstemålvakt. Sedan dess har Marcus Sandberg hunnit med ett år i Superettan med Ljungskile och han har blivit tre år äldre.

ANNONS

– Jag var väl inte riktigt klar då, även om de sa att de trodde på mig. Jag ska inte säga att jag är rutinerad nu men lite mer rutin har jag, säger Sandberg.

IFK Göteborgs anfallsspel lyfte flera nivåer efter dubbelbytet i den 58:e minuten, då May Mahlangu och Darijan Bojanic ersatte Mané och Smedberg-Dalence. Mahlangu höjde tempot i matchen och plötsligt fanns rörligheten där också – men Falkenberg stod emot bra och släppte till väldigt få chanser.

– Vi hade kört fast litegrann, vi hittar inte rätt. När May kommer in bidrar han till att vi kan komma loss på ett annat sätt. Jag tycker att May är trots allt en spelare som kan höja vårt offensiva spel. Långt ifrån helt fit än men en spelare med internationellt snitt i sig, säger Mikael Stahre.

GP-ligan:

3p. Marcus Sandberg

Dubbelräddningen i första halvlek var bästa prestationen i IFK i första halvlek. Agerade lugnt och tryggt i den allsvenska comebacken.

2p. Sam Larsson

I ett stillastående och lättläst Blåvitt var det som så ofta Sam Larsson som bröt mönstret. Målskytt från straffpunkten.

1p. May Mahlangu

Kom in med speed och var den som höjde tempot i den här matchen. Tempoväxlingar och maxlöpningar som gav energi till hela laget.

ANNONS

ANNONS