”Salt Bae” talar ut om bilderna från VM-finalen

”Salt Bae” fick ta emot stor kritik efter sitt agerande på planen under Argentinas VM-guldfirande. Nu svara kändiskocken på kritiken. – Jag kommer aldrig någonsin göra om samma sak igen, säger han till The Times.

ANNONS

När Argentina i december vann VM-guld i Qatar spreds bilder på den turkiska kändiskocken Nusret Gökçe, känd som ”Salt Bae”. Han tog sig in på planen under guldfirandet och bilder och filmer visade hur han fotades tillsammans med bland annat Lionel Messi och poserade med VM-bucklan.

Bilderna väckte kritik, dels för att Fifas president Gianno Infantion, som är kompis med ”Salt Bae”, lät kändiskocken komma in i planen, dels för att kocken rörde vid VM-bucklan. Enligt Fifas egna regler är det nämligen endast VM-vinnare och statschefer som får göra det.

Efter händelsen meddelade Fifa att man utrett händelsen.

ANNONS

"Efter en granskning har Fifa fastställt hur individer fick otillbörlig tillgång till planen efter avslutningsceremonin på Lusail stadion den 18 december. Lämpliga interna åtgärder kommer att vidtas", skrev organisationen enligt Sky Sports.

Nu talar ”Salt Bae” själv ut om bilderna.

– Att jag över huvud taget hamnade på innerplanen berodde på en kombination av min kärlek för Argentina och glädjeyran över att de vann guldet. Jag älskar Argentina. Jag har bott där och hejade på dem i finalen. Flera av spelarna har besökt vår restaurang, så jag kände mig inte som en främling. Det var ett speciellt ögonblick, säger han till The Times enligt Sportbladet.

Kommer inte göra om det

Om kritiken han mötte efter finalen säger han:

– Jag var aldrig ute efter att stjäla fokus eller göra någon slags reklam för mig själv. Det var typ 1 000 personer på innerplanen, så det var inte bara jag, men fokus hamnade på mig. Två miljarder såg VM-finalen och hur många pratade om mig efteråt? Fem miljarder. Hela världen. Jag kan inte göra det ogjort men jag kommer aldrig någonsin göra om samma sak igen.

”Salt Bae” slog igenom på sociala medier för fem år sedan. Han är främst känd för sitt teatrala sätt att krydda och tillaga kött.

ANNONS

LÄS MER:Efter regelbrottet – kändiskocken ”Salt Bae” utreds av Fifa

LÄS MER:Här hyllas VM-guldhjältarna i Argentina

LÄS MER:Messi öppnar för ytterligare ett VM

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Kommentera artikeln

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS