Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Salomonsson satte rekord mot AIK

Emil Salomonsson spelade fram Elias Omarsson till Blåvitts segermål mot AIK. Försvararens 13 poäng i år - hans bästa notering någonsin i allsvenskan. – Alltid kul att slå personliga rekord, säger han till GP.

2014 blev det tre mål, nio assist och totalt tolv poäng för Emil Salomonsson i allsvenskan. Förra året slutade högerbacken på totalt elva poäng sedan han prickat in fem mål och spelat fram till sex fullträffar. Men nu har han lyckats toppa de noteringarna. Mot AIK stod Blåvitts nummer 2 för sin trettonde poäng den här säsongen. 

Salomonsson tog sig runt på högerkanten och hittade med en passning fram till Elias Omarsson, som efter en fin mottagning och en elegant vändning placerade in matchens enda mål. Det innebar att Salomonsson kunde räkna in sin sjunde assist den här säsongen. Det, tillsammans med sex fullträffar, gör att han nu alltså är uppe i 13 poäng i ligaspelet i år. 

– Det stämmer, det är nytt rekord. 13, än så länge, jag hoppas kunna göra något mer, säger han. 

Varför det har blivit fler poäng nu än tidigare tycker högerbacken är svårt att hitta en bra förklaring till. 

– Jag vet inte riktigt varför, men man har kontinuerligt tränat på inlägg, inspel och avslut. Det har fallit på plats.

Han fortsätter: 

– Det är alltid roligt att slå personliga rekord, men det betyder inte mycket om du bara blir fyra i allsvenskan...

Men efter AIK-matchen kunde han inte låta bli att njuta lite. 

– Hålla nollan, vinna matchen med 1-0, och göra en bra prestation, det känns bra att sitta här nu. Det har varit mycket upp och ned, framför allt i höst, så det var skönt att få visa att vi kan spela, och att vi får göra det bra och vinna mot en av våra största rivaler. 

Inte heller under sin tid i Halmstad eller när Salomonsson spelade i Ängelholm i superettan har skåningen haft lika hög poängskörd som han har haft i år.