Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Salomonsson mot comeback

IFK:s första match inför hemmafansen. Och trolig comeback efter magoperationen för Emil Salomonsson. – Det blir en känslosam dag, säger han.

I början av december 2012 kom beskedet: Emil Salomonsson behövde opereras.

Hans tarmsjukdom, ulcerös kolit, kunde inte längre medicineras.

– Jag visste inte om jag skulle kunna snöra på mig fotbollsskorna igen. Man tänkte de mörkaste tankarna, säger Emil Salomonsson.

Men rehabiliteringen har gått över förväntan för Salomonsson som nu har tränat för fullt i över två veckor. I dag finns han med i matchtruppen till träningsmatchen mot danska Sönderjyske.

– Det är helt fantastiskt faktiskt, det här är något man inte kunde drömma om för en månad sedan. Man ser fram emot det med ett stort leende på läpparna.

Efter fredagens träning, på ett blåsigt och kyligt Valhalla, meddelade Mikael Stahre att alla spelare förutom Pontus Farnerud är tillgängliga i matchen. Precis som Salomonsson är alltså Hannes Stiller tillbaka i truppen.

Emil Salomonsson tvivlar på en startplats redan i dag, men hoppas få göra ett inhopp i IFK:s första hemmamatch 2013.

– Jag får lite rysningar när jag tänker på det, säger han.

I fjol hade IFK Göteborg cirka 3 000 åskådare på första hemmamatchen. I dag räknar klubben med något färre.

– Man känner suget för fotboll från alla blåvita själar. Det var fantastiskt bra tryck förra året på försäsongen, förhoppningsvis blir det något liknande i år, säger Emil Salomonsson.

Så startar IFK:
John Alvbåge – Mikael Dyrestam, Mattias Bjärsmyr, Kjetil Waehler, Ludwig Augustinsson – Daniel Sobralense, Philip Haglund, Jakob Johansson, Nordin Gerzic – Tobias Hysén, David Moberg Karlsson.

På bänken:
Marcus Sandberg, Hjalmar Jonsson, Emil Salomonsson, Robin Söder, Joel Allansson, Hannes Stiller, Sam Larsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.