Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Salomonsson: "Jag hade jättegärna spelat EM men nu blev det inte så"

Det var många som ville se Emil Salomonsson i EM-truppen i sommar. Förbundskapten Erik Hamrén valde dock andra lösningar. – Jag hade jättegärna spelat EM men nu blev det inte så så det är bara att träna på, säger Salomonsson.

Emil Salomonssons strålande vårsäsong har gjort att röster höjts för att högerbacken skulle med till EM i Frankrike. Efter Blåvitts seger mot Djurgården i måndags såg flera av lagkamraterna honom som ett självklart namn för EM-truppen.

Men när Erik Hamrén presenterade sin trupp under onsdagen fanns inte Salomonsson med.

– Vad ska man säga. Erik har tagit ut de som han tycker är bäst. Jag hade jättegärna spelat EM men nu blev det inte så så det är bara att träna på.

Beskedet om att han inte fick plats kom inte från Erik Hamrén själv utan genom vänner.

– Jag satt och grillade med Gustav och hans flickvän och min syster. Jag fick beskedet när jag fick sms av folk som kanske inte höll med om beslutet, berättar Salomonsson.

I truppen fanns bara en renodlad högerback med: Mikael Lustig.

– Det kanske hade varit jobbigare om det var två högerbackar och man känner att man är längre ner på rankingen. Nu vet man inte, man kan vara femma eller tvåa.

– Men det är som det är. Det är match mot Östersund nu på söndag. Det är bara att göra det bättre.

Han hymlar inte med att EM har varit en målsättning med säsongen – även om det inte varit den största.

– Det största målet jag haft sedan jag kom hit är att vinna SM-guld. Sedan är det klart att ett annat mål är att spela i landslaget, säger 27-åringen.

– Jag har varit med nu och fått känna på det i mars och då är det klart att man får blodad tand när man får se hur det är med alla förutsättningar där man får träna med de bästa i Sverige och får ta på sig svenska flaggan på bröstet.

– När jag gick in i säsongen var det kanske inte ett lika stort mål som efter jag var med i mars. Det växte sig större efter det.

Något besked om han är reserv på hemmaplan har inte heller kommit från förbundet. Men Emil Salomonsson kommer trots det att stå redo att hoppa in om han behövs i truppen vid återbud.

– Självklart. Jag kommer hoppas tills alla matcher är spelade i EM att det kan ändras. Det är det jag ställer mig in på och det jag försöker vara i slag för. Jag försöker vara i slag i Blåvitt och hela tiden också och leverera här, säger han.

– Det kanske blir svårt att göra två assist varje match, men i alla fall att göra en bra match och bidra med en glad och positiv Emil på Kamratgården.

– Det kommer väl fler EM också. Så det är bara att bita ihop.