Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Sahlin om Millen: ”Vi körde fast – hamnade i en ond spiral”

Hannes Sahlin, 32, har varit med länge i Öis och vet att det kan storma kring klubben. Nu ger han sin syn på valet att sparka Keith Millen, varför Öis floppat och avslöjar dessutom framtidsdrömmen.

Keith Millen presenterades som ny tränare för Öis i vintras.

Något lyft för Millen och klubben blev det dock inte.

Snarare tvärtom och engelsmannen fick lämna klubben.

– Vi körde fast efter några omgångar ... då blir det lite att man laborerar med spelsystem och sådär. Vi hade skador på en hel del spelare och det var många i gymmet under sommaren. Det var tajt matchande och vi hamnade i en ond spiral som blev lite för lång. Om du åker på ett bottennapp så ska du studsa tillbaka men det gjorde vi inte, säger trotjänaren Hannes Sahlin i GP-sportens fotbollspodd ”031 Fotboll”.

Vad säger du om att Keith Millen fick lämna?

– Det är såklart tråkigt att det blev så och man har varit med om det några gånger. Vi får någonstans lita på klubbledningen och att de är trygga i sitt val och vi får steppa upp också. Det är inte bara en persons fel.

Pratade klubben med er spelare innan beslutet?

– Ja, vi har ett spelarråd och vi har under hela året snackat med klubbledningen om hur saker och ting fungerar.

Vad sa ni i det här fallet?

– Det låter lite som att du fiskar nu ... sådant där får stanna. Men vi körde fast. Det såg man på plan och utifrån. Det blev symboliskt också när vi torskade cupmatchen att vi måste göra något.

Det känns som att träningsupplägget ändrats? Att ni tränar mer intensivt nu?

– Nu fiskar ni igen tycker jag ... men det kan nog vara en tanke bakom det, säger han och fortsätter:

– Keith kom ifrån Premier League och är mer van kanske med att det enbart är en taktisk träning i en timme och sen fem fystränare som ser till att alla har den belastningen som de ska ha. Det kan vara en grej. Intensiteten på hans träningar var inte så hög om man säger så. Det var mycket taktik. Det kan vara något som ändrats nu om man säger så.

Vad kan de nya tränarna? Miguel Beas och Sören Börjesson göra?

– Det är mer att gjuta mod någonstans och börja på en ny kula. Det är ett lite nytt spelsystem också nu. Det tycker jag ser mer homogent ut.

Hannes Sahlin har varit med ett tag och vet hur det är när det blåser snålt. Något som det minst sagt gjort den senaste tiden uppe på Öis-gården.

Han berättar att han sett på vissa spelare att pressen blivit för stor.

– Jag tycker att man ska hålla sig undan och inte läsa en massa som skrivs. För som människa fungerar du så att du alltid tar med dig det dåliga. Därför är det bäst att inte läsa något alls, säger han.

Säger du till de här spelarna när du märker av det?

– Ja, det gör man.

Köper du kritiken mot er?

– Ja, det gör man, absolut. Spelar du i Öis så ska man veta om att det finns krav. Man ska kunna hantera det utifrån när det går tungt. Jag är den första som erkänner om jag varit dålig och så som vi spelade i första halvlek mot Degerfors var inte okej. Vi har ett ansvar för den här situationen.

Förutom den minst sagt prekära situationen i tabellen och den kräftgång som blivit påtaglig för spelare och ledare i Öis blir det snack om en hel del annat i veckans avsnitt.

Som Hannes Sahlins dröm om att äventyr – helst på Island eller Färöarna.

– Det hade varit roligt med något fint land med en rolig kultur, säger han.

Det blir även snack om hur han nobbade ett kontrakt från Brage och istället valde spel i lägre division med Öis när hjärtat fick ta beslutet. Hannes Sahlin avslöjar även att han jagades av en klubb i Iran en gång i tiden.

– Idag är jag glad att det aldrig blev något med det, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.