Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Måns Saebbö firar efter att ha tagit ledningen mot Mjällby. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Måns Saebbö firar efter att ha tagit ledningen mot Mjällby. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Saebbös glädje efter första målet blev kortvarig

Han satte Gais i förarsätet med sitt första mål sedan ankomsten till klubben.
Glädjen var enorm, men den blev kortvarig. Nio minuter senare hade Måns Saebbös ledningsmål gått i spillo.

Det var i den 60:e matchminuten som Måns Saebbö fick notera sin första fullträff i Gais-tröjan. Efter ett långt inkast från Netinho, vilket Saebbö senare avslöjade var en intränad variant, nådde bollen in i straffområdet. Efter lite trassel och någon studs hamnade bollen framför 18-åringen som inte tvekade det minsta.

– Det kändes som att bollen var några centimeter från målet så det var bara att bomba in den. Det var riktigt skönt att få göra första målet och att få göra det på Gamla Ullevi också. Jag hoppas det blir många fler, säger Måns Saebbö.

LÄS MER: Trots anfallarens första mål – Gais föll mot topplaget

Vad tänkte du när du såg bollen gå in?

– Just när den går in så blir det bara svart. Då svartnade allting, men sedan är det ju en väldigt stor glädje. Jag slängde mig ju ned på knäna, säger Saebbö.

"Svårt att vara så glad"

Men jublet skulle som sagt avta. Mjällby svarade med ett kvitteringsmål fyra minuter senare och ytterligare fem därpå så var Gais i underläge.

– Det är tråkigt att vi förlorar. Det är svårt att vara så glad över målet då. Det känns riktigt surt, för jag tycker vi är det bättre laget i den här matchen. Vi kanske inte skapar de där jättefarliga chanserna, men jag tycker vi har spelet och även om Mjällby är bra och effektiva så tycker jag inte de förtjänar segern idag, säger anfallaren som fick chansen från start i matchen.

– Det har känts bättre och bättre på träningarna så det var riktigt roligt att få förtroendet att starta. Det var lite nervöst innan, men det släppte efter några minuter. Jag satte mycket fokus på att vinna duellerna och kunna nickskarva vidare de höga bollarna när de kom och jag tycker det gick okej, säger Måns Saebbö.

LÄS MER: "I det här läget finns det en poäng i värvningen"

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.