Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Måns Saebbö – några minuter innan han skrev på för Gais.  Bild: ADAM IHSE
Måns Saebbö – några minuter innan han skrev på för Gais. Bild: ADAM IHSE

Saebbö till Gais: "Ingen jätteskillnad om jag ska vara ärlig"

Måns Saebbö går från IFK Göteborg till Gais. Kontraktet gäller året ut.
– Det är ingen jätteskillnad om jag ska vara helt ärlig. Det är snarare bättre för mig, säger anfallaren.

Tidigare i juli rapporterade GP att IFK Göteborgs unge anfallare Måns Saebbö inte blivit erbjuden kontraktsförlängning med klubben. Detta trots att han bland annat gjorde mål som inhoppare i den allsvenska debuten mot Sirius i våras. Istället hade han börjat träna med Gais och han var aktuell för en övergång.

På måndagen meddelade Gais officiellt på sin hemsida att man gjort klart med den 18-årige talangen. Just nu jobbar man på att få honom spelklar, vilket sker senast 1 augusti då kontraktet med Blåvitt löpt ut.

– Har verkligen visat framfötterna på träning, jobbar hårt, ödmjuk person, smält in bra i gruppen. Framför allt tagit för sig direkt – och visar att han vill vara här. Det är viktigt, säger klubbens nye huvudtränare Patrik Ingelsten till GP.

Han utvecklar:

– En välskolad forward, jobbar hårt med kroppen, stor och stark, nyttjar sin kropp och storlek. Och har visat att han är målfarlig.

GP träffade Måns Saebbö på Gaisgården efter måndagens träning, en stund innan kontraktet skrevs på. Han ser fram emot nya uppdraget.

Det är en jättebra klubb, faktiskt. Sköna folk och bra människor runt omkring. Bra förutsättningar för att vinna matcher och utveckla spelare.

I Blåvitt blev det ett allsvenskt inhopp och ett mål under året. Nu byter han från allsvensk miljö till en superettaklubb.

– Ingen jätteskillnad om jag ska vara helt ärlig. Det är snarare bättre för mig, tror jag. Då finns det större chans att jag får speltid. Och större chans för mig att blomma ut som spelare. Det lilla jag har sett nu verkar vara en jättebra miljö.

Gais har tre forwards för tillfället. Måns Saebbö konkurrerar med Leonard Pllana och Paulo Marcelo. (Strax efter presentationen av Saebbö meddelade dock klubben att Nikola Asceric lämnar efter ett halvår.)

LÄS MER: Nikola Asceric lämnar Gais

Vad tänker du om dina möjligheter att ta en plats i startelvan?

– Det är klart att det alltid finns en möjlighet. Det är bara att prestera på träning. Jobba hårt hela tiden. Så småningom kanske man tar till sig en startplats. Det tar jag som det kommer.

Var det ett enkelt beslut?

– Jo, alltså. Det har varit lite till och från med några olika klubbar. Jag har tränat runt lite. Jag kände att det här var det bästa alternativet för mig. Kvar i Göteborg, det är superettan, det är en klubb med mycket historia. När det kom ett förslag var det ganska enkelt.

Hur långt avtal har du skrivit?

– Jag har inte skrivit än, jag kommer nog skriva nu direkt efter, men det är året ut. Det är en bra lösning för både klubben och mig.

Har du följt laget?

– Inte jättemycket i början. Nu på senare tid när det har blivit mer och mer aktuellt har jag följt dem.

Gais besegrade Degerfors borta i lördags med 1-0. På onsdag väntar Norrby hemma.

Spelklar på onsdag?

– Som det ser ut nu, ja.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.