Sørloth slår tillbaka mot Lagerbäck: ”Helt plötsligt var det okej”

Lars Lagerbäck menade att Alexander Sørloth ”gick över gränsen” efter Norges EM-miss. Nu svarar anfallaren på svenskens uttalanden.
– Helt plötsligt var det okej att skriva ett pressmeddelande om vad individer har sagt på slutna möten.

ANNONS
|

Norge missar EM efter förlust mot Serbien och efterspelet i Norge har handlat om en konflikt mellan förbundskaptenen Lars Lagerbäck och anfallaren Alexander Sørloth.

Sørloth ska ha konfronterat Lagerbäck efter förlusten och på torsdagen uttalade sig svensken i ett pressmeddelande på det norska fotbollförbundets hemsida.

– Alexander kom med flera anklagelser, som inte handlade om hur vi spelar fotboll, men som fortsatte med att Per Joar Hansen och jag är inkompetenta som tränare både ledar- och fotbollsmässigt. Under 30 år i internationell fotboll har jag aldrig upplevt att spelare har gått över gränsen på det sättet. Jag har haft många fotbollsdiskussioner med spelare som varit faktabaserade och som har handlar om fotboll. Men det har aldrig varit i närheten av detta, sa han i pressmeddelandet.

ANNONS

LÄS MER:Lars Lagerbäck om bråket: ”Aldrig upplevt att spelare gått över gränsen så”

Lars Lagerbäck.
Lars Lagerbäck. Bild: VEGARD WIVESTAD GRØTT

Förbundet skrev att Sørloth bett om ursäkt men inte ville uttala sig om händelsen.

Efter Lagerbäcks uttalande säger anfallen nu till NTB:

– Jag har aldrig sagt att någon i ledarteamet är inkompetent. Aldrig. Efter vi ombads att ge feedback sa jag att jag var kritisk till hur vi förberedda oss inför Serbien-matchen, samt den taktiska utvärderingen som vi gjorde under förberedelserna, säger Sørloth till den norska nyhetsbyrån enligt Fotbollskanalen.

Han fortsätter:

– Allt jag sa under mötena med ledarstaben var fotbollsrelaterade, med ambitionen att laget ska vara bättre förberedda för matcher. Speciellt denna.

Anfallaren säger att han känt sig uthängd och menar att han inte fick se pressmeddelandet som förbundet skickade ut, trots att han bett att få göra det.

– Jag har alltid gillat folk som är ärliga, öppna och tydliga. Den här gången blev det lite för tydligt. De var så öppna att de bröt sina egna principer om att inte ta interna meningsskiljaktigheter med pressen. Helt plötsligt var det okej att skriva ett pressmeddelande om vad individer har sagt på slutna möten. Då känner man sig ensam.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS