Söderberg rasande efter sent poängtapp

ANNONS
|

Häcken behåller ledningen i allsvenskan efter 2–2 mot Helsingborg en kväll när regnet föll tungt och konstant, och utan tvekan påverkade underhållningsvärdet på toppmatchen. Striden i täten är kompakt med Häcken och Elfsborg skuggade av AIK och Malmö.

–Det blir ju en kul avslutning, tyckte Söderberg.

Det var inte krampkänningen i vaderna, eller stygnen på knäet som gnagde sinnet mest. Det var slutminuterna.

Häcken ledde med 2–1 efter ett vackert anfall där Dioh Williams satte sitt andra mål och kunde efteråt tacka Waris Majeed för ett gediget samarbete.

Strax därpå kom Martin Ericsson loss till höger strax innanför straffområdet, spelade snett inåt bakåt med René Makondeles skott räddades på mållinjen.

ANNONS

I stället för 3–1 fick Helsingborg tio minuter senare en kontring som Söderberg bröt till hörna. Och på den styrde en fri Nikola Djurdjic in kvitteringen.

–Det var ju synd att vi inte kunde packa ihop oss och hålla ledningen.

Söderberg fick den här kvällen en ny mittbackskollega i Oscar Lewicki. U21-landslagsmannen är inte helt obekant med rollen i mittförsvaret och klarade jobbet galant.

–Det är ju skoj att Peter tycker att jag kan spela på mer än en plats. Men jag ser väl mig själv mer som en mittfältare.

Häcken inledde bäst och stundtals läckre Dioh Williams nickade in ettan efter Martin Ericssons hörna. HIF tog sakta över matchen utan att egentligen skapa något. I 33:e minuten fick dock inte David Frölund i väg bollen som snoddes av Rachid Bouaouzan. Ett raskt anfall avslutades av Waris Majeeds kompis från Ghana, kvicke David Accam.

Det var annars en match fylld av felpass och felbeslut, från båda håll. Hemmalaget ser ofta både raskare och mer flyfotade ut i sitt anfallsspel.

–Helsingborg är bra på att vänta ut misstag och ställa om direkt. Vi måste hålla koncentrationen bättre.

Vädret?

ANNONS

–Vi ska inte skylla på det, det är lika för båda lagen.

Guldnervositet?

–Jag vet inte, nerver spelar inte så mycket roll. Det handlar mer om fokus.

Detsamma sa Häckens tränare Peter Gerhardsson. Han var dock inte lika säker på att det var alltför yster anfallsglädje som öppnade upp i slutminuterna.

–Jag vet inte, måste titta på matchen. Vi gjorde ju inga ändringar i spelet. Det handlade där­emot om både taktiska och tekniska felbeslut ibland.

Svaret på frågan vad som hände kanske han fick i går kväll. Då satte han sig framför dvd:n.

–Jag måste se den direkt för att må bättre.

ANNONS