Robin Söder
Robin Söder Bild: MICHAEL ERICHSEN

Söder inte ensam längre

4-4-2. Och så var Robin Söder plötsligt inte ensam på topp.
– När man är två anfallare kan man arbeta växelvis, det underlättar mycket, säger han.

ANNONS
|

Sedan Robin Söder återvände till IFK Göteborg i somras har han allt som oftast fått rollen som isolerad spjutspets.

Så inte mot Brommapojkarna under måndagen.

När IFK Göteborg skiftade om taktiskt, till 4-4-2, fick 27-åringen sällskap av Tobias Hysén längst fram.

– Det fungerade jättebra, det ska jag inte sticka under stol med. Vi växeldrar. Han kan gå i djupet, jag kan möta, säger Söder som var inblandad i båda IFK Göteborgs mål i 2–0-segern.

Först la han upp för Sebastian Ohlsson (efter att Tobias Hysén hade nickat ner), sedan spelade han fram Victor Wernersson.

LÄS MER:Så bra var Blåvitt-spelarna mot BP

På tal om den tidigare ensamheten säger han:

ANNONS

– Det kanske delvis har varit mitt fel också. Vi har velat ha press, men jag kanske inte riktigt har fått med mig laget, kanske gått i fel lägen. Då blir man ganska isolerad. Istället för att vänta in rätt moment. I dag (måndag) låg vi mycket lägre också. Då sitter man ihop bättre med mittfältet.

Brottas med en krånglande fot

Tobias Hysén om att spela med två forwards:

– Det handlar om att du får en punkt till att jobba med. När vi vill spela lite enklare ... Alla de bollar som kommer upp och behöver fajtas och kämpas om, det är bra om det kan stå någon där när du nickar ner den. Det är det som är hela grejen med två forwards, de kan hjälpa varandra att få fast bollen. Det har varit vårt problem i många matcher, vi har inte fått längden i våra anfall.

LÄS ÄVEN: Hyllar fansen efter segern: "Sa att vi älskar varandra"

Tobias Hysén spelade 90 minuter mot Brommapojkarna. Det gjorde inte Robin Söder. Han byttes ut i matchminut 61, till synes med vadproblem.

– Jag fick lite kramp, det är lugnt, säger han som tidigare har brottats med en krånglande fot.

Han har bland annat inte kunnat träna fullt under alla pass den senaste tiden.

ANNONS

– Det går lite upp och ner. Jag får justera träningsdosen så att jag kan vara fräsch till matcherna. Sedan var det otur att jag fick kramp i dag (måndag).

Det behövs inget ingrepp i foten för att den ska bli bra?

– Nej, vi kör på. Det är inte mycket att göra något åt.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS