Sébastien Haller har testikelcancer: ”Kom som en chock”

Borussia Dortmunds nya anfallare Sébastien Haller har lämnat lagets försäsongsläger i Schweiz efter att läkare upptäckt en tumör.
– Den här nyheten idag kom som en chock för Sébastien Haller och för oss alla, säger klubbens sportchef Sebastien Kehl till den egna hemsidan.

ANNONS
|

Den 28-årige anfallarens nya lag delgav nyheten via Twitter sent på måndagskvällen.

"Sébastien Haller tvingas lämna träningslägret i Bad Ragaz på grund av sjukdom och har redan rest tillbaka till Dortmund. Vid en undersökning upptäcktes en testikeltumör”, står det i tweeten.

Upptäckten gjordes efter ett träningspass där Haller hade mått dåligt. Han väntas nu genomgå undersökningar på en specialiserad vårdcentral.

BVB Dortmunds sportchef Sebastian Kehl säger till klubbens hemsida:

– Den här nyheten kom som en chock för Sébastien Haller och för oss alla. Hela BVB-familjen önskar Sébastien ett fullt tillfrisknande så snart som möjligt och att vi snart kan krama honom igen. Vi kommer att göra allt som står i vår makt för att se till att han får bästa möjliga behandling.

ANNONS

Haller anslöt så sent som 6 juli till den tyska toppklubben och värvades för omkring 350 miljoner kronor från holländska Ajax Amsterdam. I fjol noterades anfallaren för 34 mål på 42 matcher.

Förra säsongen slog han också rekord i Champions League, när han blev snabbast med att nå tio mål under ett slutspel. Totalt blev det elva mål på åtta matcher.

Sébastien Haller har även representerat FC Utrecht, Eintracht Frankfurt och West Ham tidigare i karriären. Han spelade ungdomslandskamper för Frankrike men är sedan två år tillbaka ivoriansk landslagsman.

LÄS MER:Fotbollsagenten Lisa Ek om chockbeskedet mitt i karriären

LÄS MER:Fem cancerformer – så upptäcker du tidiga tecknen

LÄS MER:I naturen finner Örgrytes Marcus Haglind-Sangré styrka

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS