Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

SÅGNINGEN: "Vi hade ingen strategi"

Sveriges EM-äventyr tog slut redan i gruppspelet. Nu sågar Pontus Jansson den svenska taktiken. - Det gäller att ha en tydlig strategi och det hade inte vi, säger han till Sydsvenskan.

Krysset mot Irland i EM-premiären följdes upp av förlust mot både Italien och Belgien. Det svenska landslaget gjorde ingen succé i EM i Frankrike. Pontus Jansson, som inte spelade en enda minut i mästerskapet, väljer nu att såga den svenska taktiken. 

- Det gäller att ha en tydlig strategi och det hade inte vi, säger han till Sydsvenskan.

Lars Lagerbäcks Island har lyckats bättre än Sverige och är sensationellt framme i kvartsfinal. Mittbacken säger att han är mäkta imponerad av islänningarnas prestation men samtidigt tycker han det känns lite bittert. 

- Det är rätt stört faktiskt, jag hade velat göra den resan med Sverige istället ju. Jag menar, vi har ett bättre lag än vad de har. Men de har en mycket tydligare strategi än vad vi hade, det är den största skillnaden. Då blir det jäkligt lätt.

Till vardags spelar Pontus Jansson i italienska Torino. Och han säger att det är stor skillnad på den taktiska strukturen i klubblaget jämfört med hur det var i Blågult under EM. 

- Jag kommer från Italien, där vi haft tydlig strategi, till Sverige där vi typ inte hade något strategi alls. Och det märktes tydligt på planen. Det var mycket kring Zlatan och funkade inte han så funkade det inte, säger Pontus Jansson.