Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/6

Sågningen efter finalen: "Spelade bara långbollar"

Manchester United vann Europa League-finalen – men sågades av finalmotståndaren Ajax. – Manchester United spelade bara långbollar, säger nederländarnas tränare Peter Bosz.

Det var Ajax som hade mest tid med bollen – men det var Manchester United som vann onsdagens Europa League-final på Friends arena med 2-0 efter mål av Paul Pogba och Henrich Mchitarjan. I United-lägret, där Zlatan Ibrahimovic fanns med vid sidan och följde matchen, firades segern vilt. José Mourinho var efter matchen belåten över att ha bärgat ytterligare en titel. 

– För mig är det den viktigaste titeln i min karriär eftersom det är den senaste. Det är så jag ser på det. Det är då du har känslorna inombords och det är det viktigaste. 

Lika muntra miner var det inte hos förlorarna. Och efter finalen valde Ajax tränare Peter Bosz att skicka en känga till United och Mourinho. 

"Var en tråkig final" 

– Att pressa högt var svårt eftersom Manchester United bara spelade långbollar och inte tog några risker. Jag tycker att det var en tråkig final. Det var inte chanser för båda lagen, säger Bosz enligt Daily Mail.

Även den danske supertalangen, Kasper Dolberg, som hade en tung dag i Ajax anfall, var besviken. Men ynglingen valde att kritisera sitt eget lag.

– Jag är jättebesviken. Vi har tidigare visat att vi kan vara med på den här nivån och det är irriterande att vi inte kunde visa det. Vi spelade inte som vi brukar och de första 20 minuterna var riktigt dåliga, säger han till danska TV6.