Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Sågade domaren - nu kan Suarez straffas

Barcelona tänker överklaga Luis Suarez utvisning i Copa del Rey-semifinalen. Men det hela kan i stället sluta med en förlängd avstängning för Barca-stjärnan. Anledningen? Anfallaren vägrade först gå av planen när han blivit utvisad - sedan sågade han domaren Jesús Gil Manzano efter matchen.

FC Barcelona är klart för final i Copa del Rey, det här efter att ha katalanerna vunnit dubbelmötet mot Atletico Madrid med totalt 3-2. Gårdagens match på Camp Nou slutade 1-1, ett resultat som räckte för "Barca"-avancemang då Luis Enriques manskap tog hem det första mötet på Vicente de Calderon med 2-1. 

I finalen får dock Barcelona klara sig utan Sergi Roberto och superstjärnan Luis Suarez - som båda blev utvisade i semifinalen. Uruguayanen fick inom loppet av tre minuter två gula kort, det kort som renderade i en utvisning kom till efter en närkamp mellan Koke och Suarez, där Barca-anfallarens arm snuddade vid den spanske landslagsmittfältaren. Men domaren Jesús Gil Manzano tvekade inte utan halade upp ett andra gula kort som innebar att 30-åringen hade spelat färdigt. Suarez var inte nöjd med beslutet och tog lång tid på sig innan han motvilligt klev av gräsmattan. 

Hånade domaren i intervju

Och det stannade inte där. Efteråt gick Suarez ut och kritiserade domaren öppet i en intervju. 

– Jag kan bara skratta åt det andra gula kortet. Det var inte ens frispark, men vi vet hur det fungerar här. Det verkar som att det blev som han ville, säger han. 

Barcelona har meddelat att klubben kommer överklaga den andra varningen, vilket innebär att Suarez, om överklagan accepteras, blir tillgänglig för spel i cupfinalen mot Alavés den 27 maj. 

Men katalanerna ska nog inte hoppas på för mycket. Efter matchen står det klart att det spanska fotbollsförbundets domarkommitté har anmält Suarez till disciplinnämnden, både för målkungens uppträdande i samband med utvisningen och för utspelet i intervjun efter matchen, det skriver spansk press.