Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: Björn Larsson Rosvall / Exponera

Sådan far sådan son

I det senaste avsnittet av 031-Fotboll pratar IFK Göteborgs August Erlingmark om sin karriär, om att stå i skuggan av sin far, om målet mot Malmö och Poya Asbaghis taktiska matchgenomgångar.

Det dröjde inte mer än några matcher, sedan hade August Erlingmark fått en ramsa på Gamla Ullevi. Pappa Magnus sång gick i arv och med den stora förväntningar och mycket uppmärksamhet. Om detta pratar August Erlingmark i 031-Fotboll.

– Andra spelare borde haft ramsor innan mig, men jag ska inte klaga. Det är inte fel när de drar igång den. Samtidigt är den inte helt rumsren kanske, säger han.

LÄS MER: De var bäst när IFK Göteborg besegrade Malmö

Allt fokuset som riktats på honom som en följd av att han är son till en klubbikon diskuteras också i podden.

– Jag har i ganska många stunder känt att jag inte förtjänat … såhär mycket bra har jag inte gjort. Jag skäms nästan lite för det och tänker att andra grabbar i laget som jag vill ska hållas fram.

LÄS MER: "Man har sett legendarerna stå där - nu var det min tur"

Dessutom pratar mittfältaren om hur han imponerats stort av Poya Asbaghi under deras första halvår tillsammans, om den mer anpassningsbara taktiken Blåvitt använder sig av i år, om sitt val av klubb, om kollektivavtal, om Pontus Dahlbergs frisyr och mycket mycket mer.

LÄS MER: Poya hyllar Erlingmark – trots petningen

Lyssna på avsnittet nedan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.