Så spelar Nederländerna i VM-kvalet mot Sverige

ANNONS
|

”Det kommer att krävas en topprestation” för att Sverige ska få med sig ett bra resultat från kvällens VM-kvalmatch mot Nederländerna. Orden är Janne Andersson och han har förstås rätt.

Motståndarnas stjärnor är inte av samma kaliber som för några år sedan, men förbundskaptenen Danny Blind kommer att skicka ut en stark elva på Friends Arena.

– Ett individuellt skickligt lag som är trygga i sitt sätt att spela, säger Janne Andersson.

Läs också: Uppgifter: Ändrar om efter fiaskot

Nederländerna spelar nästan alltid enligt 4–3–3, ett spelsystem som är lika nederländskt som 4–2–2 är svenskt. Och trots att de spelar på bortaplan kommer lär Wesley Sneijder & Co vilja ha mycket boll. Något Andersson tror sig veta hur Sverige ska hantera.

ANNONS

– Det gäller att vi är noggranna och har tålamod i försvarsspelet, säger han.

Barcelonamålvakten petas igen

Jeroen Zoet fick förtroendet mot Grekland, PSV-målvakten har bara en handfull landskamper på meritlistan, men kommer enligt Algemeen Dagblad att starta mot Sverige. Barcelonamålvakten Jasper Cillessen är ett alternativ.

Kvartetten Joel Veltman, Jeffrey Bruma, Daley Blind, Jetro Willems startade mot Grekland. I kvällens match väntas Veltman och Willems petas, till förmån för Daryl Janmaat, och Virgil van Dijk. Den sistnämnde imponerade stort i Premier League förra säsongen och valdes till säsongens spelare i Southampton

Sneijder i friroll

Nederländerna spelar nästan alltid med tre centrala mittfältare – Georginio Wijnaldum, Kevin Strootman, Wesley Sneijder startade mot Grekland. Nu verkar Davy Klasen ta en av platserna och Sneijder får en friare roll i offensiven.

Wijnaldum är en svårstoppad spelare som springer mycket i djupled, det gäller för den svenska backlinjen att agera vaket, annars sätter Liverpoolmittfältaren en boll bakom Olsen.

Steven Berghuis, Vincent Janssen och Quincy Promes bildade ett tremannaanfall mot Grekland. Nu ser Berghuis ut att inleda på bänken när Sneijder flyttas upp några meter.

Janssen vann skytteligan i Eredivisie, på 27 mål, förra säsongen och Promes skickade in 18 ligamål för Spartak Moskva. Det finns lite att se upp med för Andreas Granqvist och hans blågula kompisar.

ANNONS
ANNONS