Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/11

Så slutar allsvenskan – enligt GP:s reportrar

Allsvenskan står inför dörren och det är dags att tippa tabellen. GP:s reportrar gav sig an uppgiften med varsin tänkt sluttabell som du hittar i bildspelet ovan.

En av tipparna från GP är förstås fotbollskrönikör Mattias Balkander som även fick uppdraget att svara på tre snabba frågor inför den efterlängtade allsvenska premiären.

Mattias, hur är känslan nu när allsvenskan ska dra igång?

"Förväntansfull! Jag skall villigt erkänna att jag var rätt less i höstas, men den smått sensationella kapprustning vissa klubbar ägnat sig åt under vintern har fått mig längta. Så. In. I. Bänken."

Malmö FF är din och många andras guldfavorit, men vilket av lagen var svårast att placera in i tabellen?

"Flera, men kanske var Djurgården allra lurigast, klubben som i början av seklet, efter en vända i superettan, ägde svensk fotboll under en femårsperiod. Har de värvat ett gäng pensionärer med känningar både här och där, eller är de en seriös utmanare hela vägen in i kaklet? Just nu fastnar jag för det senare alternativet, där trycket i och med Kim Källströms comeback är gigantiskt."

Du tippar Blåvitt som åtta, vad ska de förbättra för att slå dig på fingrarna?

"Egentligen allt. Försvarsspelet har inte sett så darrigt ut på fem år, de individuella misstagen har varit många och anfallsspelet saknar det flyt som kännetecknade Blåvitt med Lasse Vibe, ­ och i viss mån Jakob Ankersen, i laget. Osäkerheten kring vilket spelsystem som gäller påverkar också, kanske dock mest motståndaren. Gissar att Magnus Pehrsson är rätt nyfiken på om det blir 4-2-3-1 eller 4-4-2. Besked på lördag! Sören Rieks och Mads Albaek har nyckelroller, men även Mix Diskerud, som är hitplockad för att lyfta Blåvitt under våren."