Så ska Zlatans nya satsning lyfta fotbollens eldsjälar

ANNONS
|

På måndagen besökte Zlatan Ibrahimovic Göteborg och Volvo för att berätta om historien bakom samarbetet med biljätten. Nu berättar duon om en ny satsning som ska ge fotbollens eldsjälar uppskattningen de förtjänar.

Satsningen kallar "Number 10" beskrivs som ett projekt som ska lyfta eldsjälar inom sporten för att nå fortsatta framgångar för landslaget framöver.

–Antingen är man med och hjälper till på plan, eller så får man hjälpa till på andra sätt. Det är en självklarhet för mig att göra vad jag kan för Sverige och fotbollen. Nu ska vi hitta en första nummer 10 att passa tröjan till, säger Zlatan Ibrahimovic i ett pressmeddelande.

ANNONS

Prisas med landslagströja

Prismottagare kan vara en person eller en förening som fungerar som ett föredöme inom sport- och föreningsvärlden via sitt arbete.

Första gången stipendiet delas ut kommer vara i samband med Fotbollsgalan 2017i november. Utmärkelsen symboliseras av en svensk landslagströja med nummer 10 på ryggen – efter tröjan Zlatan själv bar.

– Svenska Fotbollförbundet är väldigt glada att Zlatan och Volvo Cars tar det här initiativet. Vi vet att det finns en mängd människor runt om i landet som i med- och motgång gör sittyttersta för svensk fotboll. Jag är väldigt nyfiken på vem som kommer att få den första tröjan, säger Håkan Sjöstrand, generalsekreterare Svenska Fotbollförbundet.

ANNONS