Så ska Örgryte sänka serieledarna

Ställs mot serieledarna som hittills inte förlorat en match på Påskbergsvallen den här säsongen, men Öis åker till Varberg med självförtroende.
– Vi är inte så pjåkiga vi heller, säger Thomas Askebrand.

ANNONS

Det ena laget har inte förlorat en hemmamatch på hela säsongen och toppar tabellen med fem poängs marginal ned till tvåorna. Det andra laget har inte förlorat en seriematch på två månader. Det kommer med andra ord bli en stenhård kamp när Örgryte IS gästar Varberg.

– Det ska såklart bli jättekul. Det är kanske säsongens tuffaste bortamatch. Det är ändå serieledarna vi möter, men vi är inte så pjåkiga vi heller. Det gäller att vi är med och visar att vi vill bestämma, säger Öis-tränaren Thomas Askebrand.

Öis kommer närmast från ett kryss på bortaplan mot IK Frej. Den matchen slutade 1–1 och om det är någonting som Thomas Askebrand hoppas att kunna fila till i spelet så är det i planens sista tredjedel.

ANNONS

– Vi har varit riktigt stabila bakåt, men vill kanske lite mer framåt. I den här matchen gäller det att vi vågar föra den, men samtidigt är Varberg riktigt aggressiva så det är väldigt viktigt att vi har balans i det vi gör. Vi kan inte bara satsa allting framåt, säger Askebrand som tror att väderleken kommer få betydelse i toppmötet på Påskbergsvallen.

– Vi kommer inte tänka annorlunda, men jag tror att det kommer påverka matchen i alla fall. Det kommer vara tufft i värmen och det kommer nog göra att båda lagen har sina perioder då man för spelet.

Örgryte åker till Varberg med en trupp som är helt intakt. Det enda lilla frågetecken som finns är mittfältaren Jakob Lindström som nyligen åkt på en liten smäll, men Öis-tränaren räknar ändå med att 26-åringen är redo.

– Det borde inte vara några problem, säger Thomas Askebrand.

ANNONS