Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Så mycket får Barcas superbrasse

Han gör sin fjärde säsong i Barcelona. Och det ser ut att bli många fler år i Katalonien för Neymar. Nu står det klart att anfallsstjärnan och den spanska storklubben är överens om ett femårskontrakt värt 725 miljoner kronor.

FC Barcelona har avslöjat att man är överens med Neymar om en kontraktsförlängning. Det bekräftar klubben på sitt officiella twitterkonto. Anfallaren kom från Santos till Barcelona som en av världens absolut mest lovordade talanger. Och tiden i Katalonien har varit minst sagt lyckad för Neymar. Sedan ankomsten 2013 har 24-åringen varit med och vunnit Champions League, La Liga, inhemska cupen Copa del Rey.

Det har ryktats om att Neymar skulle vara intresserad av att lämna Barca för PSG, då den franska storklubben enligt flera internationella medier uppvaktat honom flitigt. Men det ryktet har nu blivit betydligt mindre sannolikt. För nu står det alltså klart att Barcelona är överens om ett nytt kontrakt med sin guldklimp.

Avtalet sträcker sig till 30 juni 2021. Och det är ett rätt hyfsat värde på det nya kontraktet. Enligt spanska AS kommer Neymar tjäna cirka 145 miljoner kronor om året, vilket innebär att det nya femårsavtalet har ett värde på 725 miljoner kronor. Enligt Marca har Barcelona dessutom skrivit in en utköpsklausul på två miljarder kronor. 

Neymar har på 149 matcher stått för 90 mål. På fredag ska Neymar signera kontraktet. Javier Mascherano har också förlängt sitt kontrakt. Argentinaren har skrivit på ett avtal som sträcker sig till 2019.