David Engström.
David Engström. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Så kan Öis starta mot Oddevold – tre nya in

Seger mot Falkenberg i premiären. Till onsdagens GP-sända match mot Oddevold väntas Öis göra tre ändringar.

ANNONS
|

Lördagens premiärvinst mot allsvenska Falkenberg var kollektivets insats, där många var bra och ingen föll ur ramen.

LÄS MER: "Vi körde nästan över dem"

Med Svenska cupen (Norrby) blott tio dagar bort siktar Öis på att ge fler spelare speltid.

Tre förändringar görs till onsdagens träningsmatch mot division 1-kubben IK Oddevold på Valhalla IP.

Öis tränare Thomas Askebrand vet vad han vill se mot den ex-allsvenska klubben från Uddevalla.

Han pekar ut tre saker.

– Parametrarna vi pratade om är egentligen att vi ska ha ett bra kantspel, bra bredd på spelet. Framför allt i andra halvlek hade vi ett bra djupledsspel också. Det vill vi gärna fortsätta med. Vi har så pass många löpstarka spelare, som vill gå i djupled. Då måste vi sätta dem i arbete.

ANNONS

– Där är två saker. Sedan fortsatt med försvarsspelet, att vi inte backar ifrån utan kliver på folk, säger Thomas Askerband.

"Nu får Hannes gå in och spela"

På mittfältet tar Hannes Sahlin den offensiva platsen till höger från Jakob Lindström, Karl-Johan Lindblad ersätter Danny Ervik till höger i trebackslinjen och Gustav Ludwigson blir anfallare i Victor Skölds ställe.

– Vi har fyra bra mittbackar. Jag vill hålla igång alla fyra och att de får skapligt lika mycket speltid. Vi har fyra bra centrala fältare. Tre av dem ser vi gärna på planen. Det kommer kanske inte gå varje gång, men i möjligaste mån. Nu får Hannes gå in och spela, säger Thomas Askerband.

Framåt är möjligheterna ännu fler.

– Är alla forwards friska har vi sex alternativ där också. Det kommer kanske dröja ett tag. Så länge vi inte har det fortsätter vi med två man på topp. När de kommer kanske vi har tre man på topp. Eftersom utbudet är så, säger Öistränaren.

Avspark på Valhalla IP och gp.se klockan 17.15.

Så kan Öis starta

Fredrik Andersson – Karl-Johan Lindblad, David Engström, Anton Lans – Calle Wede, Hannes Sahlin, Oliver Stanisic, Simon Nilsson, Filip Almström Täthi – Gustav Ludwigson, Freddie Brorsson.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS